Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Åpnet eget studentgalleri i Vrimlehallen

Engasjerte studenter sørget for at lærerens idé ble gjennomført. Dermed har UiA nå fått et eget studentgalleri i Vrimlehallen.

Bilde av Evy Linn Hellsesøy (kunstner) og Emma Alvilde Larsen og Marie Steinsland i kunstnerisk råd
Evy Linn Hellesøy er kunstneren bak åpningsverket Luna Maga. Her er hun sammen med to av studentene i kunstnerisk råd for studentgalleriet (f.v.) Emma Alvilde Larsen og Marie Steinsland.

Galleriet og den første utstillingen ble offisielt åpnet av instituttleder Merete Elnan ved Institutt for visuelle og sceniske fag torsdag 2. mars. Elnan roste studentene i kunstnerisk råd og faglærer og initiativtaker Nina Björkendal for arbeidet med å gjøre galleri-planene til virkelighet:  

– Vi har flotte verksteder på Fakultet for kunstfag, men vi har manglet tilfredsstillende utstillingslokaler. Nå håper vi at Galleri 250 L er startpunktet for en rekke kunstutstillinger hvor våre studenter kan formidle sine og andres kunstverk for et bredt publikum.

– Dette ville aldri ha skjedd uten et stort studentengasjement. Og det er vi både veldig takknemlige og stolte over, sa Elnan i sin åpningstale.

Instituttleder Merete Elnan

- Endelig! Dette er en festdag for oss på Institutt for visuelle og sceniske fag, sa Merete Elnan da hun åpnet galleriet og utstillingen.

Fast plass i Vrimlehallen

Studentgalleriet Galleri 250 L har fått en fast plass i Vrimlehallen på UiA og drives av studenter på bachelor og årsstudium i visuell kunst og formidling. Tanken er at galleriet skal vise skiftende utstillinger med kunststudentenes arbeid og kunstfaglige prosjekter. Galleriet har fått navn etter volumet på 250 liter og består i dag av en glassmonter.  

Studentene har manglet et fast sted der de kan stille ut kunstprosjektene sine. Studentgalleriet er dermed et svar på studentenes ønske om å presentere sitt arbeid for et større publikum. De håper å få til et større galleri på sikt.

– Vi ønsker at Galleri 250 L skal være et visningssted som har plass til alle som driver med eller studerer kunst. Galleriet skal utfordre oss til å tenke nytt, men innenfor de rammene vi har.

Studentene i kunstnerisk råd ønsker å invitere både andre studenter og profesjonelle kunstnere i regionen til å stille ut i galleriet. Målet er at studentgalleriet skal bli et anerkjent utstillingssted i Kristiansand.

Vil skape undring

Evy Linn Hellesøy fikk æren av å være første kunstner ut i Galleri 250 L med verket Luna Maga. Hellesøy er andreårsstudent på UiAs bachelorprogram i Visuell kunst og formidling. Luna Maga er et mixed media-verk som består av en treskulptur med 14 figurer. Figurene er laget av keramikk, glass, sopp, bark og fjær. 

Luna betyr måne på norsk og månen er mye brukt som symbol i ulike sammenhenger. Hellesøy er fascinert av symboler som uttrykksform:

– Symboler er vår eldste uttrykksform. Det er et spennende språk, og samme symboler kan bety forskjellige ting avhengig av tidsepoke, verdensdel og religion. Jeg ønsket å fordype meg i dette temaet, sier Hellesøy.

Hellesøy forteller at hun arbeider med en intuitiv og personlig tilnærmelse til materialene. Målet med verket Luna Maga er å skape undring og få betrakteren til å stille spørsmål.

bilde av Luna Maga

Åpningsutstillingen Luna Maga blir stående i Vrimlehallen på UiA frem til 12. mars.