Hvert år arrangerer Fakultet for kunstfag en egen fagdag som har som fokus å sette bransjekunnskap og erfaringer fra arbeidslivet på dagsorden. Den skal gi deltakerne faglig påfyll, og samtidig bygge bro mellom teori og praksis.
Studentvalgene på Fakultet for kunstfag holdes i år i tiden 3. – 10. mai. Frist for å fremme kandidater er 19. april. Studentvalgene holdes samtidig med at midlertidig tilsatte i vitenskapelige stillinger på UiA velger sin representant til universitetsstyret.
Årets studentvalg til fakultetsstyrene og Studentparlamentet holdes i perioden 3.-10. mai. Frist for å fremme kandidater er 19. april.
I høst arrangerte Institutt for klassisk musikk lunsjkonserter hver onsdag. Sal 1 var fullsatt hver gang, og publikum bestod av både interne og eksterne deltakere.
I perioden 26. april – 3. mai holder Fakultet for kunstfag suppleringsvalg for en av representantene for vitenskapelig tilsatte i fakultetsstyret. Valgperioden er fra 1. august 2021 til 31. juli 2023.
Nå kan du høre historier fra campus formidlet via teaterstudentenes nye podkast!
Inspirert av artister som John Mayer, Jimi Hendrix og Bob Dylan utgir Ole Flugstad (26) i dag sin første singel: «No One Knows».
Sju musikklærere, alle med forskjellig oppvekst, utdannelse og musikalsk bakgrunn er for tiden studenter ved påbyggingsstudiet Musikkundervisning – teknologi, akkompagnement og didaktikk.
Andreårsstudentene på bachelor i samtidsteater har undersøkt hvordan teaterkunst og samfunnet påvirker hverandre. Resultatet presenterer de som en podkast. – Spennende og lærerik måte å jobbe på, sier student Ingrid Hellan.
Fagdagen har som fokus å sette bransjekunnskap og erfaringer fra arbeidslivet på dagsorden. Den skal gi studenter, stipendiater, alumni og fagfolk faglig påfyll, og samtidig bygge bro mellom teori og praksis.
Fakultet for kunstfag og Sørlandets Kunstmuseum videreutvikler det regionale tverrfaglige samarbeidet. Dette vil styrke det nasjonale samarbeidet mellom profesjonelle kunstinstitusjoner og universiteter.
For åttende gang arrangeres den årlige konferansen i Nettverk for formgivning, kunst og håndverk i UH-sektoren. I år blir konferansen arrangert av Universitetet i Agder.
Mye av musikken vi hører på i dag ville ikke eksistert uten den afrikanske kulturen. Nå arrangerer studentene Jenny Ayunda og Obah Aanonsen en konsert for å anerkjenne musikkarven.
– Starten på 2021 ble litt annerledes enn vi hadde tenkt. Men vi oppfordrer alle studenter til å se på disse på to ukene som en mulighet til å både komme i gang med studiene og delta på ulike digitale aktiviteter, sier dekan Marit Wergeland.
Den første digitale konferansen i regi av EØS-prosjektet Edu-Action 2020-2021 «Nurturing Excellence» ble gjennomført ved Jan Paderewski Music Academy i Poznan, Polen den 8. desember.
– Tiden på UiA gjorde meg sikker på hva jeg vil jobbe med videre; nemlig satse på folkemusikk, sier låtskriver og artist, Lydia Haugan Helland.
– Det er helt vilt at fire UiA-låter er plukket ut av Spotify til å være med på lista «New Music Friday», sier låtskriverstudent Oscar Almquist etter å ha blitt plukket ut blant 40.000 andre til den populære lista.
Klassisk musikkimprovisasjon er et spennende nytt fag hvor målet er å dyrke frem musikalsk individualitet, frihet og kreativitet!