Bør kunsten være politisk? Eller helst dekorativ? Og kan kunsten bli for enkel? Dette er blant spørsmålene som stilles til publikum gjennom utstillingen «Hva syns du?».
Fakultet for kunstfag ønsker velkommen tre nye kollegaer i administrasjonen denne våren. Trioen deler et ønske om å styrke kunstfagene gjennom å tilby administrativ støtte og oppfølging av høy kvalitet.
For studentene på Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved UiA, er lunsjkonsertene ett av semesterets høydepunkt.
Bransjedagen for kunst og kultur setter bransjekunnskap og erfaringer fra arbeidslivet på dagsorden. Den skal gi studenter relevant faglig påfyll, og samtidig bygge bro mellom teori og praksis.
Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved UiA og Musikkakademiet i Poznan i Polen fortsetter det gode samarbeidet i et nytt prosjekt om inkludering og fjernundervisning.
Det skal velges studentrepresentanter i to valg ved studentvalgene i mars/april i år. De to valgene holdes samtidig.
(English version see below)
Tre norske komponistar blei heidra med pris for Årets verk sist veke. UiA-professor Rolf Gupta vann ein av prisane for verket «Jordens sang».
Hvilke utfordringer møter mennesket i dag? På hvilke måter kan en arbeide med menneskelige utfordringer innen kunst, psykisk helse og utdanning? Et nytt, tverrfaglig ph.d.-kurs ved UiA har som mål å utforske dette.
Konserten Amerika synger ble en vellykket møteplass for musikalsk samskaping mellom UiA-studenter og lokale musikkutøvere.
Sammen med Lars Saabye Christensen, Maj Britt Andersen og KORK utforsker UiA-professor Geir Holmsen evigheten i et nytt kunstnerisk musikkprosjekt.
Stipendiatutlysingane for det nye doktorgradsprogrammet i kunstnarisk utviklingsarbeid blei godkjende i tilsettingsutvalet denne veka.
Det demokratiske og sårbare instrumentet. Kva er det som utgjer augeblikket der håra på armane reiser seg og tårene triller? Alumni Vilde Skjerdal skriv frå musikkonferansen "Den Rytmiske Stemmen" arrangert av Forskningsgruppen for utøvende rytmisk musikk.
Under Forskningsdagene 2021 arrangerer Forskningsgruppen for utøvende rytmisk musikk en egen konferanse i tillegg til Forskningskonsertene. Konferansen skal ha fokus på den rytmiske stemmen og er den første av sitt slag i Norge.
Blir de enige om i hvilke rammer kunst skal produseres, presenteres og oppleves, og hvilken verdi kunsten de skaper har?
Førsteamanuensis Jon Marius Aareskjold-Drecker har tatt initiativ til å utvikle en app som gjør at han kan være tilstede for studentene døgnet rundt.
Kroppspress, gruppepress, tidspress. – For mange kan det føles som begeret er i ferd med å renne over, sier Mia Isaksen, student på årsstudium i teater og drama.
Kulturelle prosjekt innan bistand møter i dag same skjemavelde og resultatkrav som bistand innan vegbygging og fiskeri. Ei ny doktorgradsavhandling presenterer nytt rammeverk tilpassa musikk og kulturprosjekt.