Studentene Maren Grønli Berg og Herman Gautefall Johnsson ser frem mot et spennende semester som utvekslingsstudenter ved Saint Louis College of Music i Roma. Samtidig som de vokser på det personlige plan skaffer de seg bredere musikalsk kompetanse og et større internasjonalt nettverk.
Onsdag 30. oktober inviterer Fakultet for kunstfag til åpen dag, hvor potensielle studenter kan få se de flotte fasilitetene, snakke med lærere, tidligere/nåværende studenter og få smakebiter av litt av det fakultetet har å by på.
Som en del av Forskningsdagene arrangerer Institutt for rytmisk musikk to konserter på Teateret. Den ene av dem er Låtskriveraften Spesial, en ny variant av Låtskriveraften som jevnlig arrangeres Hos Naboen.
Institutt for rytmisk musikk har denne uken besøk av pedagogen Shaban Mbatta fra Bagamoyo College of Arts, som gir studentene en innføring i sang, dans og trommer fra Tanzania. -Veldig stas! sier studentene.
– Det er lett å bli låst i et mønster eller en tradisjon når man hører på musikk, og hvordan man tolker en rytme har mye å gjøre med hvordan man er lært opp. Jeg ønsker å gi publikum en annerledes opplevelse ved at jeg introduserer dem for ulike tolkingsmodeller, som gjør at musikken kan oppleves på en ny måte, forteller stipendiat Jan Inge Nilsen.
Årets PUNKT-festival går av stabelen 5-7. september, og blir den 15 i rekken. Som vanlig er studentene på elektronisk musikk sterkt representert.
Universitetstyret vedtok før sommeren å etablere et Ph.D-program i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Fakultet for Kunstfag. Kunstnerisk utviklingsarbeid har vært sidestilt med vitenskapelig forskning siden 1995, og i 2018 vedtok Kunnskapdepartementet å opprette en ny doktorgrad basert på utøvende og skapende kunstfag.
På institutt for visuelle og sceniske fag har professor i kunstfagdidaktikk, Helene Illeris, sendt inn en EU-søknad på vegne forskningsmiljøet Kunst i kontekst (KiK) på Fakultet for kunstfag. I prosjektet vil hun og kollegene fra KiK forske i hvordan samtidskunstprosjekter kan bidra til å løse sosiale utfordringer i et splittet Europa.
I september fylles Kristiansand med scenekunstnere og scenekunstpublikum fra HELE verden. ASSITEJ Artistic Gathering, med SAND-festivalen som vertskap trekker til seg rundt 5000 tilreisende. Studentene på drama/teater har en stor rolle i planlegging og gjennomføring.
Anna Zubkova skrev masteroppgaven sin om søppel hun fant på strender i nærområdet. -Det er så vakkert, som rester av en regnbue, sier Zubkova.
– Å lage musikk er litt som å bygge et hus. Det er veldig mange ting du egentlig ikke trenger.
UiArt Festival 20 - 30 mai -2019
Over 100 konserter, forestillinger og utstillinger på 12 dager!
– Det er det magiske ved teater, som du ikke får andre steder. Du ser at det du gjør påvirket et annet menneske.
Deltakerne på Kreativ Ledelse og Coaching nivå C tilbringer en uke på UiAs studiesenter på Metochi, Hellas. I idylliske omgivelser på den greske øya Lesvos får deltakerne undervisning og oppgaver som gjør dem bedre rustet både i arbeidslivet og i personlige relasjoner med andre.
Hva skal vi med kunst? Hvilken plass har kunsten i skolen? Eller hvilken plass bør den ha? Disse og flere interessante spørsmål stiller Lisbet Skregelid i boken sin «Tribuner for dissens. Ungdoms møter med samtidskunst»
– Etter den første akkorden forsvinner all nervøsitet, og det å få respons fra publikum er et adrenalinkick som er umulig å beskrive.
Studenter på kunstfag og studenter i naturfag (GLU) har i vår jobbet sammen med det tverrfaglig prosjekt Hva er observasjon? – et prosjekt mellom kunst, naturvitenskap og pedagogikk.