Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Udforsk i gang!

Nå er omsider Udforsk i gang. Satsingen er Fakultet for humaniora og pedagogikks plattform for forskning på barnehage, skole og lærerutdanning.

Oppstart Udforsk
Udforsk er i gang

Tirsdagens seminar markerte at Udforsk offisielt er i gang. Nils Hallvard Korsvoll leder gruppen demokrati og medborgerskap i utdanningen og har lenge sett fram til å komme i gang med Udforsk.

- Me er svært glade for at så mange kom og var med oss på å markere oppstart av Udforsk. 

 Jan Masschelein var første foredragsholder for Udforsk og holdt foredraget om looking after school: a public issue, some note on the right to school som baserte seg på boka looking after school, a criticial analysis of personalisation in Education (2021). 

- Føredraget til Jan Masschelein, som er ein leiande figur innanfor pedagogisk filosofi, og den gode samtalen etterpå med eit panel av kollegaer frå HumPed er akkurat den typen fagleg utveksling og inspirasjon me ønskjer at Udforsk skal drive med. 

Etter innledende foredrag var det klart for Q&A og paneldebatt med Masschelein, Håvard Haugland Bamle, Ilmi Willbergh og Jon Olav Sørhaug. Her ble det blant annet diskutert forskningen til Jan og mulighet for publikum å komme med innspill og spørsmål. 

Mottakelsen av Utforsk ble en stor suksess med godt oppmøte, spennende faglige diskusjoner og et engasjerende foredrag. Publikum fikk servert frukt og bobler ved «Fugleberget» i Vrimlehallen i etterkant.  

Fakultet for humaniora og pedagogikk ser fram til flere spennende foredrag utover høsten tilknyttet Udforsk! 

 

Tekst og bilde: Tor Henning Haugland Larsen