Kommunikasjonsstudentene imponerte på årets filmfestival!

Det var full “stove” da filmfestivalen ved Fakultet for humaniora og pedagogikk gikk av stabelen torsdag 21. mars.

— Nå er det blitt tradisjon, sier dekan fakultetet og påtroppende rektor Sunniva Whittaker.

Førsteamanuensis Siri Hempel Lindøe var stolt av kommunikasjonsstudentene

Tekst og foto: Kristin Stavseth Knutsen

Imponert over studentene

Kommunikasjonsstudentene viste frem filmer for årsstudiene i fransk, tysk og spansk og bachelorgradene i fagoversettelse, anvendt filosofi, media og kommunikasjon, og litteratur, film og teater.

Siri Hempel Lindøe er leder for filmprosjektet som går over første året på bacheloren. Hun uttrykker stor stolthet over studentene sine.

— Det har vært en glede å følge studentene og få muligheten til å se hvor bra de har samarbeidet rundt dette arbeidskravet, sier Lindøe, og legger til at det i år er enda litt mer seriøst enn det var i fjor.

Andreas van der Eyden er rådgiver for kommunikasjonsavdelingen på UiA, og jobber med sosiale medier og annonsering. Han har også vært med på studentenes prosess i filmskapingen, og fremhever at det har vært gøy å jobbe sammen med studentene.

— De har klart å koke det ned til studieprogrammenes essens hvor de får med høydepunktene fra de forskjellige retningene, sier han.

Kenneth Andresen, studieprogramleder for bachelor i kommunikasjon, var også en av flere studieprogramledere som takket og bukket studentene for en godt utført jobb.

— De har jobbet veldig selvstendig og vært kreative i deres arbeid, sier han.

Stor kreativ frihet

Studentene selv bekrefter at det har vært spennende å få lov til å få kreativ frihet i deres filmskaping og muligheten til å slippe seg løs. Gruppen som hadde ansvaret for promoteringsvideoen til årsstudiet i fransk fikk for eksempel mulighet til å reise til Frankrike og intervjue og filme utvekslingstiden for en av studentene der, og i promoteringsvideoen for

bachelorgraden i fagoversettelse og interkulturell kommunikasjon dro studentene til England, hvor fokuset lå på praksiselementet av studiet.

— Vi har satt stor pris på mulighet til å reise, sier ei av kommunikasjonsstudentene etter filmfremvisningen.

— Dere gjør meg utrolig UiA-stolt!

Viserektor for utdanning, Astrid Birgitte Eggen, strålte over av begeistring for kommunikasjonsstudentene da hun tok til orde etter filmfremvisningen.

— Dere viser hva dere har lært på eget studium samtidig som dere viser hva andre studier driver med, sier hun, og bryter ut:

— Dere gjør meg utrolig UiA-stolt!

Når filmfremvisningen er over, og før studenter og lærere er klare for å ta fatt på den pent danderte fingermaten, kommer Andreas van der Eyden til slutt med et par oppfordringer til studentene:

— Ta med dere fokuset og tempoet. Hold fast på det når dere kommer ut i arbeidslivet!

Noen av studentene for Litteratur, Film og Teater var også tilstede. Bildet er av et par av skuespillerne for promoteringen av denne studieretningen, som sier de hadde det veldig gøy under lagingen av filmen og syntes kommunikasjonsstudentene gjorde en fantastisk jobb.

Lenker til filmene på YouTube: