0
Hopp til hovedinnhold

Workshop med nytt frivilligverktøy

Innovasjonsprosjektet In For Care organiserte nylig en workshop med sluttbrukere av Frida, et system for dem som jobber med å koordinere frivillige.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deltakerne i workshopen, som ble arrangert den 4. september, jobber til daglig med å koordinere frivillige i sin kommune, og hjelpe med å opprette kontakt mellom frivillige og dem som trenger hjelp.

De seksten deltakerne kom fra Grimstad, Vennesla og Songdalen kommune.

Testingen av Frida er den del av In For Care-prosjektet. In For Care er et internasjonalt innovasjonsprosjekt som blir ledet av Universitetet i Agder (UiA), med finansiell støtte fra Interreg NSR. In For Care skal gjennom bruk av ny teknologi hjelpe kommuner og arbeidsgivere å legge bedre til rette for frivillig arbeid og uformell omsorg.

I workshopen var det verktøyet Frida som ble diskutert. De frivilligansvarlige har allerede brukt noen måneder på å gjøre seg kjent med systemet, og nå satt de opp en liste over funksjoner og forbedringer de trenger i verktøyet for å lette det daglige arbeidet med frivillige. Frida blir utviklet av det norske firmaet EVRY.

– De var generelt fornøyd, men de trenger mer tid på å bli kjent med systemet. Det tar tid å utforske alle funksjonene som EVRY kan implementere basert på hvilke behov brukerne har, sier førsteamanuensis Santiago Martinez fra Institutt for helse- og idrettsvitenskap på UiA.