Gå til hovedinnhold

Nå kan du studere vernepleie der du bor

Kombinér det livet du lever i distriktet med en bachelor i vernepleie fra Universitetet i Agder, med oppstart høsten 2023.

distriktsvennlig vernepleie

Tilbudet er utviklet i et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Lister Kompetanse, Østre Agder interkommunalt politisk råd og Setesdal interkommunalt politisk råd.

– Det er et stort behov i kommunene for kompetent arbeidskraft innen helse, og dette er også en god mulighet for innbyggerne våre til å få seg en høyere utdanning nær hjemstedet, sier Rita Hansen, daglig leder av Setesdal interkommunalt politisk råd.

Ny mulighet

Siri Asdal, utviklingsleder i Østre Agder-samarbeidet, og daglig leder ved Lister Kompetanse, Hilde Strømme, legger til at tilbudet gir de som bor i distriktene en ny mulighet til å ta en vernepleierutdanning selv om de er i jobb, har familieplikter eller av andre grunner ikke kan ta et ordinært studium på campus.

Vernepleierutdanningen inneholder både et helsefaglig og et sosialfaglig perspektiv. Studentene vil få en allsidig kompetanse som kvalifiserer til arbeid med alle aldersgrupper innen helse-, omsorg- og velferdstjenester.

Utdanningen foregår på deltid over 4,5 år og er samlings- og nettbasert. I tillegg vil det være krav om 30 uker praksis. Studentene vil få praksisplass i regionen de tilhører. Samlingene vil foregå i henholdsvis Lyngdal, Tvedestrand og på Evje. I tillegg vil det kunne bli fellessamlinger for alle regionene ved Campus Kristiansand eller Grimstad.

Sjekk om du kan søke

Det er bostedsadresse som viser om du kan søke distriktsvennlig vernepleier.

Lister- og Dalane-regionene

• Farsund
  • Flekkefjord
  • Hægebostad