Instituttet bidrar sterkt i ny bokutgivelse i kroppsøving

Boken er skrevet for studenter i grunnskolelærerutdanningen og kroppsøvingslærere i grunnskolen, og Geir Øvrevik, Svein Rune Olsen og Ketil Østrem fra institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving har forfattet kapitler i boken.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktivitetslære i kroppsøving

Boken Aktivitetslære i kroppsøving – en fagdidaktisk grunnbok er nå klar for salg. Boken presenterer tradisjonelle aktiviteter og nye former for aktiviteter og øvelser innenfor mange ulike grener i faget kroppsøving. Lek, basistrening, ballbasis, basketball, håndball, volleyball, fotball, innebandy, frisbee, turnaktivitet og parkour, dans, friidrett, orientering, badminton, svømming, friluftsliv, skøyter og ski blir viet hvert sitt kapittel. Boken er rikt illustrert med bilder og filmer som viser hvordan aktivitetene utføres, og hvert kapittel inneholder en omfattende idébank med øvelser. Aktivitetslære i kroppsøving utgis også digitalt, og der er filmene integrert. Målgruppen er studenter i grunnskolelærerutdanningen og kroppsøvingslærere i grunnskolen.

Geir Øvrevik er redaktør og har i tillegg skrevet kapitlene om lek, håndball, volleyball, frisbee og friluftsliv (medforfattere Svein Rune Olsen og Ketil Østrem). Svein Rune Olsen er forfatter av kapitlene om basketball, orientering og friluftsliv (medforfattere Geir Øvrevik og Ketil Østrem). Ketil Østrem (fra SEP-HEP) har skrevet kapitlene om ballbasis (medforfatter Bjørnar Kjellstadli, UiS), fotball, innebandy, badminton, skøyter (medforfatter Bjørnar Kjellstadli, UiS) og friluftsliv (medforfattere Svein Rune Olsen og Geir Øvrevik). Utover bidragene fra instituttet kommer forfatterne fra Norges Idrettshøgskole, OsloMet, HVL Campus Bergen, NTNU, UiT og UiS.