Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Hva betyr det med et karriereseminar?

Det var Karriereseminaret for idrett, kroppsøving, folkehelse og samfunnsrettet ernæring studenter 03. mars, der de mange fremmøtte fikk gode tips om jobbmuligheter og jobbsøketips fra UiA Karriere. 

Oda Isnes Tyse, folkehelsearbeid student, synes at karriereseminaret gir god innsikt.
Oda Isnes Tyse, folkehelsearbeid student, synes at karriereseminaret gir god innsikt.

Informasjon om videre studiemuligheter kom også fra studieprogramleder Frøydis N. Vik og instituttleder Sveinung S. Berntsen. På UiA tilbys det for eksempel master i idrettsvitenskap og folkehelsevitenskap, samt lektor med masterfag idrett og master på GLU med kroppsøving. Så her er det mange muligheter!

– Det er viktig å tenke litt videre på når en er ferdig med utdannelsen man holder på med. Denne dagen gir studentene en sjanse til å løfte blikk og se mot fremtiden, sier rådgiver Silje Hammerstad Grimsli.

Studierådgivere Silje Hammerstad Grimsli og Marianne Vorraa

Studierådgivere Silje Hammerstad Grimsli og Marianne Vorraa

Det er mange veier å gå karrieremessig for de som har studert idrett, folkehelse eller ernæring. Det er lurt å gripe mulighetene og ta kontakt med veiledere på UiA karriere for hjelp til CV-skriving, jobbsøking og annet råd.

Høster erfaring fra alumni

Tidligere studenter var tilbake for å fortelle studenter om hva de har gjort siden de ble ferdig, til inspirasjon for nåværende studenter. Også forskjellige arbeidsgivere fra grunnskole, videregående skole, kommune, NAV og idrettslag var til stedet for å fortelle hva de ser etter når de skal ansette nyutdannede studenter.

– Det er spennende å møte de som har studert det samme, og som er ute i jobb nå. Hvor har de havnet, og hva har de brukt studiet til, spør Oda Isnes Tyse, som er folkehelsearbeid student

Studenter ble oppfordret til å melde seg inn på Alumni (legg til lenke https://www.uia.no/om-uia/uia-alumni) allerede nå, noe som alle nåværende og tidligere studenter kan gjøre. Det er viktig for universitetet at tidligere og nåværende studenter registrerer seg i alumninettverket slik at man har muligheten til å holde kontakt med dem også etter endt studietid. UiA har ikke lov til å kontakte tidligere studenter som ikke er registrert på grunn av personvernregler. For alumnene er det mange fordeler ved å være registrert! Spennende premier ble loddet ut for å oppfordre de til nettopp det.

alumni gavepose