Gå til hovedinnhold

Helsesykepleie master er i gang på UiA!

Mandag var første oppmøte for 30 nye studenter som begynner på masterstudiet i helsesykepleie. Det er første gang studien tilbys ved Universitetet i Agder (UiA). Her fikk studentene hilse på lærerne, de fikk en god lunsj og hørte foredrag fra Nina Misvær, "Velkommen til verdens fineste fag”.

Kristin Haraldstad, professor og studieprogramleder for masterstudiet i helsesykepleie og Mariann Fossum, professor og leder av Institutt for sykepleievitenskap.

De som begynner nå går på deltidsstudiet gjennom UiAs etter- og videreutdanningstilbud (EVU, betalingsstudie). Fra januar 2023 tilbys masterprogrammet også som ordinært heltidsstudium med 30 studieplasser. Masterstudiet i helsesykepleie tilbys ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap på UiA.

Populært studium

Helsesykepleie er et populært studium, og det er mange søkere per studieplass. Helsesykepleiere arbeider på helsestasjoner og skolehelsetjenesten. De arbeider med helsefremmende og forebyggende arbeid mot barn og unge i alderen 0-20 år.

– Utdanningen vil bidra til å dekke et stort behov for helsesykepleiere i hele landsdelen vår, sier Kristin Haraldstad, professor og studieprogramleder for masterstudiet i helsesykepleie på UiA.

Stor mangel på helsesykepleier i Norge

På landsbasis mangler det mer enn 2000 helsesykepleiere. For å møte behovet er det kommunene selv med Arendal kommune i spissen som har gått i bresjen for å få i gang studiet.

Flere av kommunene har også bidratt til å utvikle studieplanen for det nye masterprogrammet. Blant annet har kommunene bidratt med helsesykepleiere i arbeidsgruppa.

Nina Misvær er helsesykepleier

Nina Misvær er helsesykepleier og forfatter av flere foreldrebøker: Den store boken om barnet og Sove hele natten, samt lærebøker for helsepersonell: Håndbok for helsestasjoner 0–5 år og Håndbok for skolehelsetjenesten.

Mange spente studenter venter for studiestart.

Noen av lærere som skal bidra til Helsesykepleiestudiet.

Bildene: Karen Klausen