Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Institutt for ernæring og folkehelse utdanner studenter innen samfunnsrettet ernæringsarbeid (bachelor), folkehelsearbeid (bachelor) og folkehelsevitenskap (master). Vi utdanner også mat og helse-lærere og har et eget masterprogram i mat og helse. I barnehagelærerutdanningen gir vi studenter fordypning i mat og måltid i barnehagen og bidrar i undervisning på master i barnehagekunnskap. Instituttet har ansvar for flere forskerkurs i fakultetets doktorgradsprogram i helse- og idrettsvitenskap. Vi tilbyr også etter- og videreutdanningskurs.  

Instituttet har et prioritert forskningssenter som forsker på ulike aspekter av mat og ernæring i et livsløpsperspektiv (Priority Research Centre for Lifecourse Nutrition). Sentrale forskningsområder i forskningssenteret og instituttet er sosial ulikhet i helse, betydningen av mat og ernæring og av fysisk aktivitet i ulike faser av livet, tematikk relatert til arbeidshelse og pedagogiske tilnærminger til hvordan grunnskoleelever og unge voksne skal få opplæring i matlaging og tilstrekkelig mat- og ernæringskompetanse.  

Instituttet samarbeider med kommuner, fylkeskommune, næringsliv, frivillige organisasjoner, helsestasjoner, skoler og barnehager i regionen, både gjennom praksis og ulike forskningsprosjekt. Instituttet har utstrakt samarbeid med internasjonale forskningsmiljøer og faglige nettverk knyttet til utdanningene.  

Forskningsgrupper

Siste fra instituttet