Bærekraftig kosthold blant unge – VeggiSkills-prosjektet
Er du mellom 16-24 år? Da ønsker vi å invitere deg til å delta i VeggiSkills-prosjektet. Vi ønsker å invitere både veganere, vegetarianere, pescetarianere, og altetende (de som inkluderer alle animalske produkter i kosten).
I VeggiSkills-prosjektet ønsker vi å undersøke unges kosthold og ernæringsstatus, samt deres mat -og ernæringskunnskap. Vi ønsker også å få en dypere forståelse av hvorfor unge spiser som de gjør.
Delta i prosjektet
For å delta i prosjektet, kontakt Synne Groufh-Jacobsen, tlf: 9160 4453, E-post: Synnegr@uia.no.
Hva innebærer det å delta i VeggiSkills-prosjektet?
Dersom du ønsker å delta i prosjektet innebærer det å møte opp på Universitetet i Agder en gang, du trenger ikke å møte fastende. Til sammen tar alt du skal gjøre ca. 1 time.
Hva slags informasjon og målinger ønsker vi å samle inn om deg?
En urinprøve
En fingerstikkprøve
Elektronisk spørreskjema (Livsstil, kosthold, ernæringskunnskap, og bakgrunn)
Fylle ut matdagbok, en stedlig og tre i etterkant
Høyde, vekt og kroppssammensetning.
Som takk for din deltakelse
Kan du få tilsendt blodprøvesvar på vitamin B12, jern og vitamin D, og få vite din kroppssammensetning.
Når og hvor vil testene foregå?
Studien vil foregå på Universitetet i Agder i perioden august 2021 - mars 2022.
Vilkår og rettigheter
Forskningsprosjektet er etisk godkjent av REK (regional etisk komitè), NSD (Norsk senter for forskningsdata) og FEK (Sikrer forskningsetisk forsvarlighet for prosjekter ved fakultetet for helse- og idrettsvitenskap).
Vi håper du vil delta i prosjektet, ditt bidrag vil være verdifullt!
Prosjektgruppen
Anine Christine Medin: Førsteamanuensis i ernæring, klinisk ernæringsfysiolog, Fakultetet for helse og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
Synne Groufh-Jacobsen: Doktorgradsstipendiat, Fakultetet for helse og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
Christel Larsson: Professor i ernæring ved instituttet for ernæring og idretts vitenskap ved Göteborgs universitet
Wim van Daele: Førsteamanuensis ved universitetet i Agder, Fakultetet for helse og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
Lale Marie Aasland: Masterstudent, Fakultetet for helse og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
Marte Haugen: Masterstudent, Fakultetet for helse og idrettsvitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, UiA
Prosjektperiode
Start: 01/08/2021
Slutt: 01/04/2026
Har du spørsmål til prosjektet eller angående datainnsamlingen, ta kontakt med: