Roger Säljö, født 1948, professor, Gøteborgs universitet

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Roger Säljö er en svært sentral europeisk forsker innen fagfeltet utdanningsvitenskap. I Skandinavia kjenner studenter og undervisere hans navn blant annet fra lærebøker i pedagogikk og det sosiokulturelle perspektivet på læring og utvikling. Forskere har i årevis hatt glede av hans imponerende produktivitet på publikasjonsfronten, og han er medlem av redaksjonsrådene i en rekke vitenskapelige tidsskrifter.

Roger Säljö var en viktig brikke i oppbyggingen av doktorgradsprogrammet i matematikkdidaktikk ved UiA. Som gjesteprofessor og professor II ved Institutt for matematiske fag har han veiledet til doktorgrad i matematikkdidaktikk. Han har også undervist på flere doktorgradskurs knyttet til doktorgradsspesialiseringen i matematikkdidaktikk, og vært opponent ved flere seminarer for ph.d-kandidater.

Også i sitt virke som professor II på Institutt for pedagogikk har han vært sentral i utviklingen og gjennomføringen av ph.d.-programmet, samt undervisning for og veiledning av doktorgradsstudenter ved Fakultet for humaniora og pedagogikk.