0
Hopp til hovedinnhold

Magne Furuholmen, født 1962, musiker, komponist, billedkunstner og entreprenør

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magne Furuholmen er en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere. Han er en banebrytende og grenseoverskridende kunstner, og en person både ansatte og studenter blir inspirert av. 

Med sitt store internasjonale og nasjonale nettverk, sin brede erfaring og kunstneriske kvalitet innen flere kunstdisipliner, vil han være en spesiell kapasitet og styrke både for UiA og for Fakultet for kunstfag.

Som medlem i a-ha har Furuholmen gjennom 30 år utmerket seg i norsk og internasjonalt musikkliv. Han er oppført som opphavsmann alene eller sammen med andre på flere av de mest kjente låtene til a-ha. Han spiller primært tangentinstrumenter.

Furuholmen debuterte som billedkunstner og skulptør i 1989. Siden den gang er hans verk representert ved en rekke institusjoner i inn- og utland. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med malerier, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner. Han hadde et årelangt samarbeid med avdøde Kjell Nupen gjennom flere ulike nasjonale og internasjonale prosjekter. Skandinavias største keramiske skulpturpark, Imprints på Fornebu, er laget av Furuholmen.

Furuholmen har et omfattende kunstnerisk samarbeid med førsteamanuensis Karl Oluf Wennerberg ved UiA, trommepedagog ved Institutt for rytmisk musikk og fast trommeslager i a-ha.