Linda Woodhead MBE, født 1964, professor, Lancaster University, Storbritannia

Professor Linda Woodhead er en av verdens mest kjente og siterte religionssosiologer. Hun har bidratt til en teoretisk fornyelse innen feltet, blant annet ved å føre inn en kjønnsdimensjon i diskusjoner om sekularisering. Siden 2006 har hun vært professor i religionssosiologi ved Lancaster University. Linda Woodhead ble utnevnt til Member of the Order of the British Empire (MBE) i 2013, for sitt virke for høyere utdanning.

Hun har betydd mye for oppbyggingen av faget religionssosiologi ved Universitetet i Agder, ved en rekke besøk i Kristiansand og ved studiesenteret Metochi på Lesvos. Woodhead har undervist på flere doktorgradskurs ved UiA, og ikke minst vært en viktig rollemodell for unge kvinnelige forskere.

Linda Woodhead har vært foreleser og kritisk leser av papers til to større prosjekter finansiert av Norges forskningsråd, Gud på Sørlandet og Religion som estetiserende praksis

(RESEP). Woodhead har bidratt til å heve kvaliteten på mange publikasjoner fra disse prosjektene. For tiden arbeider hun med en bok om endringer i gudsbilder i Vesten. Den skriver hun sammen med professor II Jan-Olav Henriksen og professor emeritus Pål Repstad ved UiA.