Jaakko Seikkula, født 1953, professor, University of Jyväskylä, Finland

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jaakko Seikkula er utdannet klinisk psykolog og familieterapeut og arbeider til daglig som professor i psykoterapi. Han har gitt vesentlige bidrag til utviklingen av fag- og forskningsmiljøet i psykososialt arbeid ved Universitetet i Agder.

Han er bredt teoretisk orientert i sitt fagfelt. Hans vitenskapelige arbeidsmåte kjennetegnes ved at han insisterer på å forankre arbeidet i konkrete erfaringer i møte med mennesker i krise. Hans vitenskapelige arbeider har hatt og har fremdeles stor innflytelse i akademiske og kliniske fagmiljøer verden over.

Den første kontakten mellom UiAs fagmiljø og Jaakko Seikkula var i 1997. Dette ble begynnelsen på et langvarig og omfattende vitenskapelig samarbeid med flere fagmiljøer på Sørlandet. Han har hatt betydning både for profesjonsutøvere i kommuner og på sykehus i tillegg til vitenskapelig ansatte ved UiA. I løpet av de siste 20 årene har han støttet utviklingen av kompetente fagmiljøer og en god forskerkultur på Sørlandet, og har på ulike måter bidratt til å styrke universitetets internasjonale nettverk.