Red Rock

Young Entrepreneur of the Year - 2016

Christoffer Jørgenvåg

Gründer

Christoffer Jørgenvåg startet Red Rock mens han fremdeles var student. Dette synes han var veldig praktisk, da han ikke var avhengig av å ta ut lønn, noe som ga en god mulighet til å legge grunnlaget for bedriften. Han sier at UiA var en stor hjelp i perioden, og ga han mye drahjelp. For eksempel så ble deres aller første bedriftsmøte gjennomført på UiA.

Han ønsket å ta egne ideer fra konsept og helt ut til kunden, og det var derfor han valgte å starte opp selv. Han fikk med seg to medstudenter ved UiA i Grimstad, og selskapet ble startet. Navnet på selskapet kommer fra fargen på Fjæregranitten.

Red Rock ytrer service for produkter og løsninger i 230 havner verden over. De har fokusert på å bygge en teknologi som putter de øverst i verdikjeden. Nå er deres mål å satse på det japanske, amerikanske og greske markedet.

Fremtiden ser veldig lys ut. De opplever god vekst og har meget gode framtidsutsikter. I år omsetter de for godt over 100 millioner kroner, og de kommer til å vokse enda mer i 2018.

Jørgenvåg og co er blitt lagt merke til. Høsten 2016 ble Jørgenvåg kåret til Young Entreprenør of the year. For å bli kåret til EY Entrepreneur of the Year må man ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft.

De har fått flere henvendelser fra investorer, men ønsker å drive selv, og da er salg helt uaktuelt. Entreprenøren er ikke sjenert. Til DN på spørsmål om hvor Red Rock er om ti år svarer han at de er en av verdens største leverandører av marine kraner. Det er det ingen tvil om.

Christoffer Jørgenvåg på prisutdelingen i semifinalen av Young Entrepreneur of the Year.

Christoffer Jørgenvåg (nummer to f.v.) på prisutdelingen i semifinalen av Young Entrepreneur of the Year. Han vant senere i finalen i kategorien YOUNG. Bilde: Bård Gudim

Campus Live på UiA har laget video om Christoffer (krever innlogging på Facebook)

Les tidligere intervju med Christoffer.

Send studiet på mail