EU-rådgiver med skapertrang

Jeg besøkte TechShop i San Francisco i 2014 og ble ”blown away”. Det var noe av de kuleste jeg hadde opplevd og jeg tenkte at dette måtte vi få til på Sørlandet.

Søren Kragholm

EU-rådgiver

Søren Kragholm studerte statsvitenskap i Aalborg, der alle studentene jobber med problembasert læring i gruppearbeid. Det gjør at man tidlig finner virkelige problemer.

Kragholm besøkte TechShop i San Fransisco i 2014 og ble det han selv kaller blown away. Ideen var å bygge et slags lavterskel verksted som fjerner alle hindringer for å lage noe selv. Han syntes konseptet var vanvittig kult, og tenkte at noe sånt burde vi ha på Sørlandet også.

Mechatronics Innovation Lab står for den samme tankegangen, men der er fokuset industrielt.

I januar 2016 hørte Kragholm at Mike Troxel holdt på å utvikle en idé innen akkurat det han så for seg, og tok kontakt med Mike. Noen uker etterpå var selskapet Makerspace Norway AS stiftet.

Gründerne av Makerspace Norway

Søren og Mike

Kragholms rolle i Makerspace Norway er investor og styremedlem.

Mars 2017 ble Norges største makerspace åpnet i Kristiansand. De har ikke hatt åpent i mer enn noen måneder men de har klokkeklar tro på at de vil lykkes. De har ambisjoner om å bygge et nettverk av makerspaces, så planen videre er å satse i andre byer på Sørlandet og i Norge.

Hos Makerspace Norway Kristiansand er det seks verksteder: Keramikk, prototyper, metall, elektronikk, tekstil og tre. Bilder fra nettsiden

Send studiet på mail