Anzyz Technologies

Jeg kan forskning, han kan business.

Ole-Christoffer Granmo

Professor

Ole-Christoffer Granmo elsker forskning, og etter å ha forsket på kunstig intelligens for tekstanalyse i over 10 år fikk han svært lovende resultater med en algoritme som forstår alle slags språk. Algoritmen er selvlærende, og forstår sjargong, slang, dialekt og skrivefeil.

Granmo forsto at dette kunne bli en kommersiell suksess og sommeren 2014 startet han Anzyz sammen med seriegründer Svein Olaf Olsen. Det var helt nødvendig å få med seg Svein Olaf, for som Granmo selv sier ”Jeg kan forskning, han kan business”.  

Anzyz har hele tiden fått god hjelp og oppbakking fra UiA og Innoventus Sør. Til sammen har selskapet fått mer enn 5 million kroner i støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Dette har gjort det mulig å satse videre med utvikling av produkt og ansettelse av dyktige medarbeidere.

Olsen er daglig leder for selskapet, og har kontor i startup:huset på Gimlemoen i Kristiansand. Granmo er CTO, altså at det er han som har hovedansvaret for teknologiutviklingen, og leder to dyktige programmerere på UiA i Grimstad.

Anzyz går nå inn i spennende fase. De samarbeider med flere selskaper i dag, blant annet innenfor helse, kundebehandling og sikkerhet. Tilbakemeldingene fra pilotkundene er gode, og målet er å signere de første store avtalene allerede denne våren. 

Dette er ikke første gang han starter opp selskap. I 2000 utviklet han kunstig intelligens for overvåkning av brannmurlogger sammen med en kollega fra Telenor - Network Intelligence System AS. De fikk inn 8 millioner kroner i investorkapital, men solgte firmaet da IT-boblen sprakk.

Granmo sier selv at det å starte opp selskaper er en spennende og lærerik reise, og at han leker med tanken på en ny teknologi han tror kan ha stort kommersielt potensiale.

Les mer om Anzyz.

Om Ole-Christoffer Granmo

Doktorgrad i informatikk ved Universitetet i Oslo i 2004

Professor innenfor kunstig intelligens ved UiA.

Anzyz fikk tildelt nesten 4 millioner fra Forskningsrådet

Foto: uia.no. Anzyz fikk tildelt nesten 4 millioner fra Forskningsrådet. Fra venstre: Ole-Christoffer Granmo, Svein Olaf Olsen, Kamilla Sharma (Innoventus Sør) og Magne Knudsen (Fakultetsdirektør ved Fakultet for Teknologi og Realfag).

Anzyz vant Sparebanken Sør og Digins innovasjonspris.

Bilde: Digin. Bildet er tatt da Anzyz vant Sparebanken Sør og Digins innovasjonspris.