Utvikler «Airbnb» for hest

UiA Nyskaping-bedriften EquiConnector vil gjøre det enklere å ha hest som hobby. Nå har de fått 1 million kroner fra Forskningsrådet for å utvikle konseptet videre.

Rytter til hest som hopper over gjerde, foto.
EquiConnector vil bruke prinsipper fra delingsøkonomien og utvikle en digital møteplass som vil gjøre det enklere og rimeligere å drive med hest. Foto: pexels.com

– Dette er utrolig kult! Nå skal teamet vårt jobbe sammen med utviklere og mentorer for å realisere drømmen om et enklere ridetilbud. På sikt ønsker vi å kunne være det naturlige startstedet for alle som ønsker å drive med hest, sier Mona Skisland.

Totalt 18 prosjekter fikk tildelt 1 million kroner hver fra Forskningsrådets STUD-ENT-ordning. Ordningen ble etablert for fire år siden, og er rettet mot masterstudenter og kandidater fra universiteter og høyskoler.

Fleksibel ordning

EquiConnectors målgruppe er de som driver med og de som ønsker å begynne med hest. Teamet består av Mona og Marthe Skisland, Maria Gina Nessler og Helle Trygsland.

Mona og Marthe Skisland i EquiConnector, foto.

Mona (t.v.) og Marthe Skisland i EquiConnector.

– Hest er en dyr og tidkrevende hobby, og mange slutter å drive med hest fordi de begynner å studere eller får barn. Vi ønsker å gjøre det mer fleksibelt, og gjøre det mulig for de som ønsker å ta en ridetur iblant eller som vil prøve ut ridning. Det er og en fleksibel ordning for de som eier hest, for de kan finne folk til å passe hesten sin gjennom EquiConnector, sier Mona.

Leder for studentsatsingene i UiA Nyskaping, Maiken Kleiven Græsli, er imponert over innsatsen til Skisland.

– Mona kom inn til oss i høst med sin idé, og har jobbet hardt siden det. At de fikk tildelt penger nå er veldig fortjent, og hun har bygget opp et godt team. Vi har oppfordret flere til å søke, og totalt seks søknader ble sendt inn fra våre studentbedrifter, sier hun.

I tillegg til EquiConnector ble også UiA Nyskaping-bedriften Sentient Finance tildelt 1 million kroner.

Har venteliste

Mona Skisland studerer master i innovasjon og kunnskapsutvikling, og skriver masteroppgave om fornyelse i hestebransjen.

– Akkurat nå har vi venteliste for rideskoler, ryttere og hesteeiere, som gleder seg til vi lanserer produktet vårt i høst. Det er tydelig at vi har et produkt som folk ønsker seg. I dag baserer folk seg på informasjon i Facebook-grupper eller faktiske oppslagstavler i butikker og lignende, så det å få satt dette i system og gjøre det enkelt for folk å benytte vil gi hestefolk landet rundt en enklere hverdag, sier Mona.