0
Hopp til hovedinnhold

Virusutbrudd: Ber alle som kommer fra nedstengte kommuner teste seg

UiA ønsker at alle som kommer tilbake fra reise til nedstengte kommuner om å teste seg, og vente på negativt testresultat før de kommer på campus. Undervisningen må dermed følges digitalt. Fordi den britiske virus-varianten er svært smittbar, må alle være ekstra oppmerksomme på symptomer.

Korona-viruset-cdc-alissa-eckert-ms_modifisert

Kommuneoverlegene i både Kristiansand og Grimstad understreker at alle som kjenner symptomer på korona covid-19 bør teste seg så fort som mulig - henholdsvis på Kløvertun i Kristiansand og Brannstasjonen i Grimstad. Se høyre spalte i Retningslinjer og informasjon om koronaviruset, med kart og beskrivelse for hvordan du går fram for å få tatt testen.

Kommuneoverlegen i Grimstad ber alle studenter – og ansatte - som har vært i kommunene på Østlandet som nå er stengt ned om å teste seg med en gang etter at de er kommet tilbake til Grimstad. I Kristiansand er det først ved begynnende symptomer man skal ta test.

Ellers må alle følge de generelle smittevernrådene nøye framover: Hold god avstand, bli hjemme om du bare så vidt kjenner et lite symptom på smitte, følg anbefalingene som gjelder i sin hjemkommune og ha en særdeles lav terskel for å teste deg.

Oppsummert:

Ingen blir pålagt noe som helst ekstra i forhold til generelle smittevern-regler - men:

  1. UiA ønsker at alle som har vært i de nedstengte kommunene tester seg og venter på testresultatet før de kommer til campus. Hvis de får positivt resultat er de smittet, og blir satt i isolasjon av kommunehelsetjenesten.
  2. Kommuneoverlegen i Grimstad ber alle som har vært i de nedstengte kommunene om å teste seg så snart de kommer til Grimstad.
  3. Kommuneoverlegen i Kristiansand ber alle om å teste seg hvis de har selv milde symptomer på Covid-19-smitte, men har ingen spesialønsker til de som har vært i de nedstengte kommunene.
  4. Alle ønsker at alle er ekstra varsomme og tester seg også på svak mistanke om Covid-19-smitte.

Det er altså en forskjell i hva kommuneoverlegene i de to campus-byene ber om, mens UiA har et ønske om at alle tester seg, for at vi om mulig skal unngå å få den ekstra smittsomme Covid-19-varianten på campus.