Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Vi har blitt positivt overrasket over hvor glade studentene blir

UiAs faddervakter er til stede når studentene går på byen under studiestarten. Fra teltet sitt byr de på bakst, frukt og vann for å bidra til studentenes trygghet og trivsel. 

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UiA, SIA Helse og STA
Studenter fra UiA, ansatte, representanter fra SIA Helse og STA delte ut bakevarer, frukt og vann til studentene under pub til pub-racet i Grimstad. Foto: Gro Hodne Gundersen

 – Studentene smiler og er blide når de besøker teltet. Vi har blitt positivt overrasket over hvor glade de blir for litt påfyll av vått og tørt, sier Jone Folkvord.

Ordfører og to studenter

Grimstadordfører Kjetil Glimstad viste stort engasjement for studentene under pub til pub-racet i Grimstad. Foto: Øyvind Strømme

Han er nestleder i fadderstyret i Grimstad, og var blant faddervaktene som var på plass under pub til pub-løpet i byen under studiestart. Sammen med andre studenter fra UiA, ansatte, representanter fra SIA Helse, STA og Grimstadordfører Kjetil Glimstad delte han ut bakevarer, frukt og vann til studentene. 

– Målet med faddervaktordningen er å sørge for at studentene har det gøy på byen i trygge rammer, sier Folkvord.

Av studenter og for studenter

Studentorganisasjonen i Agder (STA)

Studentorganisasjonen i Agder (STA), her representert av Birgitte Kalvatn, Kristian Bjelbøle Bakken, Benedicte Nordlie og Kai Steffen Østensen. Foto: Gro Hodne Gundersen

Faddervaktordningen ble opprettet på UiA i 2014 og er et samarbeid mellom Fadderordningen, STA (Studentorganisasjonen i Agder), UiA og SiA Helse, med støttespillere i politiet og Kristiansand og Grimstad kommune. 

– Vi jobber tverrfaglig for å trygge studentene i Kristiansand og Grimstad. Det er veldig fint å kunne stille opp sammen, men i bunn og grunn er dette en ordning av studenter for studenter, sier Gro Hodne Gundersen, prosjektkoordinator for faddervakten.

Nytt i år er at faddervaktene har fått eget telt og egne vester med faddervaktlogo. Dette bidrar til å synliggjøre tilbudet ytterligere.

Gro Hodne Gundersen

Gro Hodne Gundersen, prosjektkoordinator for faddervakten.

–  Faddervaktene kan på mange måter sammenlignes med natteravner, de er studentenes gode voktere. Det er en takknemlig oppgave å være med på dette, sier Hodne Gundersen.

Ønsker å dempe drikkepresset

Alle deltakerne i pub til pub-løpet i Grimstad måtte innom faddervaktenes nye telt to ganger for å få klistremerker. 23. august er det pub til pub-løp i Kristiansand, og faddervaktene vil være til stede i teltet sitt like ved 7-Eleven i Markens gate.

– Vi vil bidra til at alle studenter skal føle seg inkludert og ivaretatt. Her kan alle komme og slå av en prat, og vi ønsker også å bidra til å dempe drikkepresset ved å dele ut vann og mat, sier Folkvord.

Dette er i tråd med fadderordningens nye ruspolicy, som ble vedtatt av fadderstyrene i år. 

Maskerte studenter

Jone Folkvord, nestleder i fadderstyret, fikk gode tilbakemeldinger av studentene på byen. Foto: Johnny Aasen