Velger UiA i vår

Aldri før er innreisende utvekslingsstudenter til UiA blitt møtt med flere aktivitetstilbud på sin første uke enn i år. Målet er å integrere dem i studie- og studentmiljøet best mulig fra dag én.

Utvekslingsstudentene på UiA 2019
VELGER NORGE OG UIA: 143 utenlandske studenter valgte UiA som der de vil være våren 2019. Her fra orienteringsdagen på Campus Kristiansand sist fredag.
Mette Høgbråt Pedersen

– Vi vet fra før at de første dagene er særdeles viktige for de nye utvekslingsstudentene som kommer til oss. Vi vet også at vi er gode på dette. Men samtidig vil vi bli bedre, sier internasjonal koordinator Mette Høgbråt Pedersen (bildet) i Studieavdelingen.

Se studentutvekslingsmuligheter ved UiA her!

143 innreisende utvekslingsstudenter våren 2019

Alt i alt er det i vår 143 internasjonale utvekslingsstudenter på bachelor- og masterstudiene ved UiA. 111 er nye studenter – 15 i Grimstad og 96 i Kristiansand - mens 32 er studenter som kom i fjor høst og som fortsetter ett semester til. De kommer alle via internasjonale utvekslingsprogrammer som UiA er med i.

Til UiA fra Bombay

Buddy på rutebilstasjonen

SAMARBEIDER OM MOTTAK: Fra det midlertidige studentmottaket på Rutebilstasjonen i Kristiansand fredag. Fra venstre: Buddyene Marte Kvamsdal, Vestein Langseth Lauritsen, Morten Kvamsdal, og Fadderne Helene Tveit Vøllestad og Sunniva Børresen og Simen Hove.

Den største gruppen innreisende utvekslingsstudenter kommer fra Tyskland. Hele 35 tyske studenter har valgt UiA i vår. Deretter kommer Frankrike (24), Italia (9) og Nederland (9). Deretter følger India med seks studenter.

– Det er eksotisk med Norge. Det er et av verdens mest fredelige og trygge land. Det er spennende å være her rett og slett. Derfor valgte vi Norge som utvekslingsland og UiA som utvekslingsuniversitet, sier Shweta, Ruchika, Sumedh og Sandeep, fire av de seks fra India. De kommer alle fra Indian Institute of Technology i Mombay. På UiA følger de undervisning ved Handelshøyskolen ved UiA.

Fullt program første uka

Utvekslingsstudenter fra India

EKSOTISK I NORGE: Shweta, Ruchika, Sumedh og Sandeep er fire av seks indiske studenter som er på UiA i vår. De ser frem til et flott semester og håper å bli kjent med mange medstudenter.

Som alle innreisende utvekslingsstudenter skal de indiske studentene gjennom en hel uke med praktisk program nå slik at de får mest mulig ut av oppholdet i Agder. Se hele programmet deres her. I Kristiansand blir de også invitert til Byhallen av ordføreren, der de blant annet får se film om Sørlandet.

Helt sentrale i oppfølgingen av utvekslingsstudentene er buddyene i lilla t-skjorter som er å se overalt på begge campusene nå. Dette er medstudenter som sørger for at utvekslingsstudentene har det så bra som mulig. Nytt av året er at Buddy-ordningen, som er en del av det internasjonale Erasmus-studentnettverket, samarbeider med UiAs Fadderordning. Det er første gangen de to organisasjonene samarbeider så tett om å ta godt imot nye utvekslingsstudenter.

Utvekslingsstudentene i Grimstad

15 I GRIMSTAD: Fra mottaket av 15 nye innreisende utvekslingsstudenter på Campus Grimstad fredag. (Foto: Terje Eugen Thorsdalen)

Her kommer de fra

Det kommer 111 nye utvekslingsstudenter til UiA denne helgen. De kommer fra følgende land (15 i Grimstad og resten i Kristiansand):

Land/Antall:

• Lativa: 1
  • Litauen: 1
  • USA: 1

UiA har også 32 innreisende utvekslingsstudenter fortsetter fra i fjor høst og tar et semester til her:

• Finland: 1
  • Frankrike: 12