– Utstillingsvindu for vår relevans

UiA hadde mål om å være synlig tilstede med arrangementstelt, stand og kompetansebidrag i mange arrangementer under Arendalsuka 2019. – En suksess, slår rektor Sunniva Whittaker fast.

Rektor Sunniva Whittaker sammen med studenter engasjert i Studentorganisasjonen i Agder (STA).

23 arrangementer i teltet med stinn brakke hver dag, stor interesse på standen og mange bidrag fra UiAs forskere står igjen som UIAs resultater.

– Arendalsuka har vært en suksess for UiA. Den blir som et utstillingsvindu for å vise vår samfunnsrelevans og vi har hatt et bredt og relevant program. Mange samarbeidsarrangement gir god nettverksbygging for UiA, sier rektor Sunniva Whittaker.

Det nærmest en selvfølge at UiA skal være godt synlige på den årlige demokratiske møteplassen i vår landsdel. Dette er tredje året UiA har eget telt, etter at dette først ble testet ut i jubileumsåret 2017.

–Vi er vært veldig fornøyd med teltet som møtearena og våre folk i teltet og på standen ved Pollen har gjort en kjempeinnsats, sier Whittaker.

I tillegg til UiAs egne arrangementer, har mange av våre forskere blitt invitert til å bidra i andres arrangementer.

Travel uke for det nye rektoratet

Rektor har deltatt på en rekke arrangement både som debattant, innleder og møteleder og har på den måten bidratt til å profilere UiA.

Onsdag åpnet hun UiA sitt kickoff for en stor maritim satsing og et samarbeid med Universitetet i Oslo, NMBU på Ås, Havforskningsinstituttet, NIVA og Meteorologisk institutt.

Hun har debattert medbestemmelse for ansatte i universitets- og høgskolesektoren i et arrangement hos Forskerforbundet og livslang læring hos Akademikerne.

Torsdag ledet hun en samling om akademias posisjon i autoritære regimer.

– Det er hyggelig å bli spurt om å delta og gøy med god respons, sier Whittaker.

Hun og resten av det nye rektoratet har også brukt anledningen til å treffe kollegaer fra sektoren og besøkt andre universiteters båter og arrangement.

– Det er kjekt å treffe kollegaer og på den måten skape gode relasjoner, sier Whittaker.

UiAs stand på Arendalsuka 2019

Ser på muligheter for å utvide

Tre verter fra UiA utenfor UiA-teltet

Fagansvarlig Randi Hasle Jynge, seniorrådgiver Gerd Reidun Helmikstøl og konsulent Gerd Elisabeth Pusey har hatt ansvaret for UIAs telt på Langbrygge under Arendalsuka 2019.

Ved mange av arrangementene ble teltet på Langbrygga så fullt at flere måtte stå igjen på utsiden.

– Det er jo et luksusproblem, men vi kommer til å se nå på muligheter for å få plass til enda flere på våre arrangementer neste år, sier seniorrådgiver Gerd Reidun Helmikstøl som har koordinert arbeidet med teltet.

Sammen med blant andre ansatte fra UiA Konferanse (tidl. Arrangementsstøtte) har hun vært vertskap i teltet.

– Vi må vurdere hvorvidt vi skal ha kafébord neste år, eller om vi heller skal ha rader med stoler for å øke kapasiteten, sier fagansvarlig Randi Hasle Jynge.