Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiAs studiesteder er stengte frem til 26. mars

Regjeringen innførte i dag strenge tiltak for å hindre koronasmitte. En konsekvens av situasjonen er at UiAs studiesteder er stengte til og med torsdag 26. mars for studenter og besøkende.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plakat på inngangsdør om at campus er stengt.
UiAs studiesteder er stengte på grunn av koronavirus-situasjonen. Foto: Øivind Eskedal/UiA
Sunniva Whittaker, foto

Sunniva Whittaker

Alle ansatte skal jobbe hjemmefra, med mindre de får annen beskjed av sin leder.

- Regjeringen og helsemyndighetene har i dag sagt veldig tydelig at liv og helse skal settes først. Jeg forventer derfor at alle studenter og ansatte bidrar i den store samfunnsdugnaden for å bekjempe spredningen av koronaviruset, sier rektor Sunniva Whittaker.

Alle former for undervisning, arrangementer og andre aktiviteter som innebærer fysisk kontakt mellom personer avlyses i perioden universitetets studiesteder er stengt. I UiAs arbeid fremover har studentens utdanningsløp førsteprioritet.

- Vi arbeider med å finne løsninger som gjør at vi kan gi våre studenter et så godt undervisningstilbud som mulig i denne perioden. Vi arbeider med å forberede gode digitale løsninger, sier Whittaker.

Rektor understreker at også studentene har et personlig ansvar i tiden fremover.

- I denne situasjonen er det viktig at studentene tar ansvar for egen studieprogresjon så langt dette er mulig. Studenter må aktivt holde seg informert om endringer i undervisningsopplegget gjennom studentenes digitale læringsplattform Canvas, og også øvrig informasjon på uia.no, sier Whittaker.

Forbereder alternative eksamensformer

Universitetet jobber også for å finne gode løsninger for gjennomføring av eksamen. Studenter vil få beskjed om endringer som gjelder dem. Internasjonale studenter får egen oppfølging fra universitetets internasjonale kontor. Disse studentene kan kontakte int-kontor@uia.no  hvis de har spørsmål eller annet.

De omfattende nasjonale tiltakene har også øvrige konsekvenser for ansatte ved universitetet.

Seunn Smith-Tønnessen, foto

Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen

- All reisevirksomhet ved universitetet, innenlands og utenlands, innstilles i perioden. Ansatte skal holde seg oppdatert om utviklingen via UiA.no. Helsedirektoratet har i dag oppfordret sterkt til at alle fritidsreiser bør unngås. Dette gjelder selvsagt også for ansatte ved UiA, sier universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.