UiA tydelig til stede på Arendalsuka

Med 22 poster på programmet, og et seminar om seksuell trakassering i akademia, er UiA tydelig tilstede på Arendalsuka i år også. Stikk innom arrangementene og teltet på Langbrygga!

Arendal, foto
ARENDALSUKA: Fra 13. til 17. august møtes folk og politikere i Arendal. UiAs tilstedeværelse er større enn de flestes. (Foto: Arendalsuka)
Gerd Elisabeth Pusey, foto

Gerd Elisabeth Pusey

Likestilling, MeToo, yrkesfagopplæring og barns helse – det er bare noen stikkord for en rekke tidsaktuelle temaer som tas opp og diskuteres i UiAs telt på Langbrygga under Arendalsuka, Norges største politiske møteplass, i år. Fra 13. til 17. august går hele 22 UiA-arrangementer av stabelen. Arrangementene med foredrag, gjester og diskusjoner, kommer i tillegg til UiAs stand på Kanalplassen.

– Årets program på Langbrygga er i det hele tatt svært variert. Fokus på samarbeid om aktuelle saker og utfordringer står også sentralt, sier fungerende prosjektleder for UiA-teltet, Gerd Elisabeth Pusey.

Fortsatt like mye mobbing

UiAs rektor Frank Reichert har engasjert seg i mobbeproblematikken, etter at en av UiAs egne forskere, professor Ingrid Lund, viste at mange føler seg mobbet også innen høyere utdanning. Reichert leder et utvalg satt ned av UHR om denne problematikken. I Arendalsuka handler det mest om skole- og barnehage når mobbing blir debattert fredag.

Etter mange år med sterkt fokus på mobbing i skolen, har vi ikke lykkes å få mobbetallene ned. Fremdeles er det tusener som gruer seg til å gå på skolen og i barnehagen. Slik vil vi ikke ha det, hvorfor lykkes vi ikke? På tross av tverrpolitisk vilje er det fortsatt langt igjen. Vi inviterer til debatt for å  belyse dette viktige tema og peke på veien videre til en mobbefri skole.

Hanne Bjurstrøm kommer

En av årets sentrale deltakere er Senter for likestilling ved UiA. Senteret er 10 år i år, og dette  markeres behørig tirsdag 14. august med sosial sammenkomst og grillmat i UiA-teltet fra kl. 17.30.

Hanne Inger Bjurstrøm, foto

Hanne Inger Bjurstrøm

Til arrangementet kommer også likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm. Den tidligere Ap-politikeren har vært likestillingsombud siden 2016, og var også arbeidsminister i perioden 2009–2012, i Jens Stoltenbergs andre regjering.

MeToo-kampanjen

– Senter for likestilling står også for to faglig spennende arrangementer tidligere samme dag: om MeToo-kampanjen og om hatefulle ytringer – begge tema som knyttes til likestilling og diskriminering. Videre er senteret også med i et arrangement om verdiskaping gjennom mangfoldsledelse 16. august, også det i UiA-teltet, forteller Gerd Elisabeth Pusey.

Den fungerende prosjektlederen synes det er vanskelig å trekke fram favoritter i programmet, men peker likevel på at Handelshøyskolen ved UiA hadde et veldig interessant og godt gjennomført program i fjor. Og i år har de gått sammen med Fakultet for teknologi og realfag og Fakultet for humaniora og pedagogikk og satt sammen arrangementet Teknologi, økonomi, politikk – og etikk.

– Jeg er veldig spent på dette, sier hun.

Kunstfagfredag

Videre forteller Gerd Elisabeth Pusey at ser fram til fredag 17. august da Fakultet for kunstfag dominerer teltet på Langebrygga. Programmet er ikke fastsatt i detalj ennå, men det vil bli innslag fra alle instituttene; rytmisk musikk, klassisk musikk og visuelle og sceniske fag, samt presentasjon av internasjonalisering, økt satsing på internasjonale studenter og utveksling av egne – for å nevne noe.

– Alt i alt blir det en spennende uke med en rekke arrangementer fra universitetet. Jeg håper så mange som mulig har anledning til å delta, sier hun.

Seksuell trakassering i Arendal kino

I tillegg til teltet på Langbrygga, er UiA-ansatte også med som eksperter og i paneler på en rekke andre arrangementer under uka i Arendal. Sentralt her er seminaret Når grensene brytes – om makt og maktmisbruk i akademia, som holdes i Arendal kino.

Det er UHRs arbeidsgruppe mot mobbing og trakassering, som ledes av UiA-rektor Frank Reichert, som er ansvarlig for dette aktuelle arrangementet – der også forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø deltar, sammen med blant andre rektor Jørn Mortensen ved kunsthøgskolen i Oslo, VG-journalist Ingunn Saltbones og UiAs sexologiprofessor Elsa Almås.

UiA byr på disse arrangementene på Langbrygga:

Klikk og les mer om hvert enkelt arrangement!

Mandag 13. august

Tirsdag 14. august

Onsdag 15. august

Torsdag 16. august

Fredag 17. august

Fakultet for kunstfag ved UiA inviterer til en ettermiddag som vil inspirere, engasjere og imponere! Du vil blant annet få innblikk i spennende forskningsprosjekter, UiAs økte satsing på internasjonalisering og det spennende initiativet "Min drømmemaskin!"

Andre UiA-relaterte arrangementer

Alt i alt går over består Arendalsuka av nærmere 1000 aktiviteter, stands og enkeltarrangementer. Foruten teltet på langbrygga har Universitetet i Agder en egen stand på Kanalplassen. Videre deltar en rekke av universitetets ansatte på arrangementer og foredrag arrangert av andre enn UiA. Hele program for Arendalsuka finner du her: https://arendalsuka.no