Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA-studenter skal effektivisere kjøkkenprodusent

Strai Kjøkken har behov for å utvikle en ny app til sine ansatte. De hyret inn IT-studenter fra UiA for å få det til.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra venstre: Sindre Edvard Sæther, Runar Grønås, Martin Vottestad Stenberg, Espen Cederberg og Marcus Tuan Tran
Fra venstre: Sindre Edvard Sæther, Runar Grønås, Martin Vottestad Stenberg, Espen Cederberg og Marcus Tuan Tran

– Jeg er veldig imponert over det studentene har fått til på så kort tid. De holder høyt tempo, har god kompetanse og lager en applikasjon vi har stort behov for, sier Espen Cederberg.

Han er IT-sjef i Strai Kjøkken. Årlig leverer de over 3500 kjøkkeninnredninger til Sør-, Øst- og Vestlandet. Det er mye jobb, og de så et behov for å digitalisere kommunikasjonen mellom kunder, selgere og montører. I dag foregår mye av kommunikasjonen på epost eller papir.

Møttes på messe

– Jeg har god erfaring med å benytte UiA-studenter til prosjekter. Derfor valgte vi å presentere vårt behov på Refresh IT, et arrangement som lar virksomheter komme i kontakt med IT-studenter for samarbeid. Der kom vi i kontakt med en gruppe studenter som gjerne ville jobbe med oss, sier Cederberg.

Studentene heter Martin Vottestad Stenberg, Runar Grønås, Marcus Tuan Tran og Sindre Edvard Sæther. 

– Det er mye informasjon som skal inn i appen, slik som tid og sted for oppdrag, veibeskrivelse og plantegninger. Vi legger mye arbeid i kvalitetssikringen, for Strai Kjøkken ønsker å skalere opp antall brukere og da er det viktig at alt holder seg stabilt, sier Martin Vottestad Stenberg.

Lager prototype

Strai Kjøkken har tretten kontorer, og rundt 50 montører som skal bruke appen. Den vil spare bedriften for bomturer, dobbelbookinger og leting etter papirer.

– Vi jobber også med å få bestillingssystemet og appen til å snakke godt sammen, slik at hele prosessen blir digital. Vi jobber med balansen mellom funksjonalitet og hvor mye informasjon vi skal legge inn, sier Vottestad Stenberg.

De skal levere en ferdig prototype av appen i mai, og dette er også bachelorprosjektet til studentene.

– Svært motiverende

– Vi har gitt studentene kontorplass hos oss tre dager i uka, og jeg er i daglig kontakt med dem. Arbeidet de legger ned i prototypen er veldig viktig for oss, og produktet vil gi bedriften store besparelser i både tid og penger, sier Cederberg.

For studentene var det nettopp samskapingen som gjorde prosjektet interessant.

– Det er svært motiverende å jobbe med noe som faktisk skal bli brukt. Dette er et lærerikt prosjekt som gir oss både nyttig erfaring og kompetanse, sier Martin Vottestad Stenberg.