UiA-student vant Spellemannpris - Universitetet i Agder

UiA-student vant Spellemannpris

Stian Balducci, masterstudent i rytmisk musikk på UiA, fikk Spellemannsprisen i klassen Elektronika med soloprosjektet +Plattform.

Livesamplingsartist og UiA-student Stian Balducci er nominert til Spellemann i klassen Elektronika. (Pressefoto)

Spellemannsprisen er Norges fremste musikkpris, og har siden 1973 blitt delt ut årlig til artister og opphavsmenn som har utmerket seg og bidratt stort på musikkfronten i løpet av året som har gått. Prisene for 2017 ble delt ut 25. februar i Oslo, og da fikk UiA-studenten Stian Balducci prisen i klassen Elektronika under aliaset +Plattform.

– Spellemannprisen gir musikk mulighet til å leve lenger og få et større publikum. Jeg føler jeg får anerkjennelse for noe jeg har jobbet lenge med. Det er kanskje det fineste ved det hele, sier Balducci, som studerer ved laptop-linjen på UiAs Fakultet for kunstfag.

Hardbeint klubbmusikk

Balducci var nominert for fjorårets plateutgivelse Twelve, som er gitt ut på plateselskapet Ploink.

– Det var veldig gøy! Plateselskapet mitt hadde søkt i hemmelighet, så nominasjonen kom som en svært hyggelig overraskelse, sa Balducci da det ble klart at han var nominert.

– Det er stas å være nominert med hardbeint klubbmusikk, en sjanger som ikke alltid får mest oppmerksomhet i offentligheten, sier Balducci,

Erik Gunvaldsen, instituttleder ved Institutt for rytmisk ved Universitetet i Agder.

Du kan høre smakebiter av musikken her. Under årets utdeling var Balducci i godt selskap med artister som Cezinando, Arif og Sigrid, som alle er nominert i flere ulike kategorier.

– En stor anerkjennelse

– Dette er heftig, og jeg er mildt sagt begeistret. Det er utrolig hyggelig for Stian, som fortjener all heder og ære. Samtidig er det en anerkjennelse for det vi driver med her på UiA, sier Erik Gunvaldsen, instituttleder ved Institutt for rytmisk musikk på Universitetet i Agder.

Stian Balducci sa at han i forkant ikke hadde tenkt så mye på hva det ville innebære om han får prisen.

– Jeg synes først og fremst det er gøy å bli nominert. Det er fint å ha på cv-en. Ting går i riktig retning, og kanskje får flere vite hva jeg driver med, sier Balducci.

Han er ikke den første med UiA-tilknytning som blir Spellemannprisnominert.

– År etter år nomineres artister som studerer, har studert eller jobber på Institutt for rytmisk musikk. Det at både studenter og ansatte er så godt representert i Spellemann, gjør meg stolt, sier Erik Gunvaldsen.

Inspirerende studiemiljø

Stian Balducci er nå i gang med siste året på masteren ved Universitetet i Agder. Her studerer han rytmisk musikk med laptop som fordypning.

– Jeg har lært mye av å være del av et inspirerende miljø der man dytter hverandre i riktig retning. På UiA er det mye ressurser, dyktige lærere og et godt studentmiljø, sier han.

Spellemannprisutdelingen sendes på NRK 25. februar, med Jenny Skavlan, Thomas Felberg og Tarjei Strøm som programledere.