UiA-student med i "The Hit"

Musikkstudent Elisabet Mjanger har deltatt i NRKs musikkprogram "The Hit". Nå har Alexander Rybak gitt ut Mjangers låt.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rytmisk-student Elisabet Mjanger deltok i NRKs program "The Hit" med en låt som Alexander Rybak framførte, og som han nå har spilt inn.

– Læreren min, Hilde Norbakken, anbefalte meg å søke fordi jeg ønsker å jobbe med låtskriving. Dessuten er dette på NRK, en seriøs og solid kanal, og det var fokus på at det skulle være et program der deltakerne ble satt i et positivt lys, forteller Mjanger som tar en bachelor i utøvende musikk - rytmisk, med sang som hovedinstrument.

I programmet beveger to etablerte artister seg mellom seks rom på søken etter deres neste singel, mens låtskrivere spiller. Da Elisabet deltok, var det Alexander Rybak og Trine Rein som lyttet seg fram til hvilke låter de ville satse på. Elisabets låt, «What I Long For», var en av de to Alexander Rybak valgte.

– Jeg ville ikke slippe jubelen løs før jeg var helt sikker. Jeg syntes det tok lang tid før spaken på døra gikk ned, og tenkte at det gikk nok ikke likevel. Jeg ble veldig glad da Alexander stakk hodet inn av døra, sier musikkstudenten.

Spennende direktesending

Artistene velger seg to låter hver. Først under direktesendingen avslører de hvilken de har valgt å gi ut som singel. Det skjer i det de fremfører låten. Da Mjanger hørte de første tonene i låten sin, brøt jubelen løs nok en gang. Hun likte Rybaks tolkning.

Både Mjanger og Rybak har fått mange gode tilbakemeldinger etter at «What I Long» For er gitt ut og spredt på YouTube, Wimp, iTunes og andre steder. Alexander Rybak har et stort nettverk, og hun synes det er positivt at musikken blir spredt.

Som låtskriver er dette et skritt i riktig retning for å knytte kontakter. Mjanger og Rybak har avtalt å holde kontakten videre. Å kunne si at man har skrevet en låt for Rybak er absolutt verd å ha med seg.

Elisabet Mjanger har spilt klassisk piano i mange år, og har drevet med sang og musikk siden hun var liten.

Indre drivkraft

Det har vært et stort engasjement rundt låtskriveren etter fredagens sending, og det var hun ikke helt forberedt på.  Men det gir selvtillit når man får tilbakemeldinger fra folk man ikke aner hvem er. Det gir henne inspirasjon til å skrive flere låter.

Hun skrev sin første låt da hun var rundt  16 år gammel. Nå har hun cirka 30 låter som er helt ferdige, og en haug med skisser og ideer. «What I Long For» ble skrevet i 2006.

Mjanger har spilt klassisk piano, og drevet med sang og musikk siden hun var liten. Hun går nå siste året på bachelorstudiet.

– Jeg har en indre drivkraft som presser meg videre, og uten den hadde det ikke kommet ut. Den drivkraften har bare blitt sterkere, og det var derfor jeg begynte å studere musikk. Nå er det bare å stå på.

Mjanger ønsker å ha flere musikalske ben å stå på. Utøvende artister i dag er ofte både låtskrivere og pedagoger. Hun bor i Søgne, har familie og vil være på Sørlandet, og synes det er positivt å kunne si at det går an å få slike ting til.

De er TV-seerne som hver fredag bestemmer hvilken låt som går videre. Det var ikke hennes låt som gikk videre til finalen, men det behøver ikke å ha så stor betydning for hva som skjer med den videre.  Låten er gitt ut og vist i beste sendetid på NRK. At Alexander Rybak valgte låten, synes hun er en seier i seg selv.

Se Alexander Rybak fremføre Elisabets låt "What I long for":

Tekst og foto: Anne Falch Skaran