Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA-pianist til prestisjekonkurranse

Som første UiA-student noen gang er pianisten Mariam Kharatyan tatt ut som deltaker i The International Grieg Piano Competition i Bergen. 

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mariam Kharatyan (Foto: Privat)

Det var påmeldt 101 deltakere fra 34 land til den 14. Grieg-konkurransen. Nå er 30 av disse tatt ut til første runde; og en av dem er masterstudent Mariam Kharatyan fra Institutt for musikk, klassisk/musikkpedagogikk ved UiA. I oktober skal hun til Troldhaugen for å spille seg videre mot finalerundene.

- Dette er en stor ære og et stort ansvar for meg. Nå blir det mange øvingstimer framover i tillegg til konserter og akkompagnementsoppdrag, sier Mariam.

Hun er fra Armenia og har vært student ved UiA siden 2012. I forrige uke hadde hun sin avsluttende masterkonsert og like etter fikk hun vite at hun var en av deltakerne i Grieg-konkurransen.

- Jeg er veldig takknemlig for støtte og profesjonelt samarbeid med mine to veiledere; førsteamanuensene Sveinung Bjelland og Tellef Juva.

- Det er første gang i min tid på UiA (42 år!) at vi har en student på dette nivået, sier en stolt Juva. 

 

Klikk inn til The International Edvard Grieg Piano Competitions nettsted:

Her kan du se Mariam spille Chopin, Haydn og Grieg, og som gjorde at hun ble plukket ut til  The 14 th International Edvard Grieg Piano Competition.  

 Mariam Kharatyan er 27 år og har også en mastergrad fra Komitas State Conservatory i Armenia.  Hun har tidligere vunnet en rekke utmerkelser; blant annet første pris i Giovanni Musicisti internasjonale pianokonkurranse i Treviso, Italia.