Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA markerer mangfold

19.-26. august arrangeres Skeive sørlandsdager i Kristiansand. Studenter og ansatte ved UiA går sammen i paraden på lørdag.

Maiken Køien Andersen foran Campus Kristiansand (foto)

Maiken Køien Andersen, leder for Studentorganisasjonen i Agder, håper at mange studenter og UiA-ansatte blir med under felles fane i Pride-paraden lørdag ettermiddag. 

– Jeg har selv opplevd rasisme for første gang etter at jeg kom som student til Kristiansand. Studentmassen ved UiA er kjempemangfoldig og er et tverrsnitt av hele befolkningen. Vi vil at alle skal føle seg inkludert og det vil vi vise gjennom å delta i paraden under Skeive Sørlandsdager, sier Maiken Køien Andersen, leder i Studentorganisasjonen i Agder (STA). Hun oppfordrer alle ansatte og studenter til å bli med i Pride-paraden lørdag 27. august.

Mangfold i akademia er felles parole for STA, ansatte og UiA-ledelsen i paraden. Skeive Sørlandsdager arrangeres gjennom hele uka, og UiA er en av samarbeidspartnerne.

– Mangfoldsbegrepet er sentralt i UiAs strategi der vårt kunnskapsfelleskap skal kjennetegnes av likeverd og inkludering, sier UiA-rektor Sunniva Whittaker og universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

Paraden starter med oppmøte på Torvet klokken 13.30 og med avgang klokken 14.00. Etter at paraden har beveget seg rundt gjennom byens gater ender den opp på en torvfest på Øvre Torv.  

Studenter kan møte på BARE studenthus fra klokken 12.00 til 13.00. Der er det åpen kafe og man kan gå sammen bort til paraden.

Mangfold hele uka

Det er en rekke arrangement i byen gjennom hele uka. På UiA arrangerer Forskergruppen Claimed Pasts og Skeive sørlandsdager seminaret: «Interseksjonalitet - hva er det og hva betyr det?" onsdag 23.8.  Begrepet ble lansert 1989, for å beskrive hvordan svarte kvinner i USA står i en kryssningsposisjon (intersection) i sin minoritetsrolle, som både svarte og kvinner. Det brukes nå for å beskrive og forstå hvordan ulike personer og grupper står i komplekse minoritetsposisjoner og den betydning det har for hvordan de kan leve og operere i samfunnet.