Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA markerer mangfold

20.-27. august arrangeres Skeive sørlandsdager i Kristiansand. Bli med i paraden – og se hva som skjer på UiA gjennom hele uka.

STA-leder ønsker alle velkommen til å feire mangfold på UiA.
WIlliam T. Svendsen, leder for Studentorganisasjonen i Agder, og resten av UiA-ledelsen ønsker alle velkommen til UiA.

- Det er viktig å vise at vi støtter retten til å elske den man vil, sier William T. Svendsen, leder i Studentorganisasjonen i Agder (STA) og oppfordrer alle ansatte og studenter til å bli med i Pride-paraden lørdag 27. august.

Både STA, ansatte og UiA-ledelsen går sammen med felles fane på paraden. Skeive Sørlandsdager arrangeres gjennom hele uka, og UiA er en av sponsorene.

Paraden starter med oppmøte i Tresse ved Christiansholm festning klokken 13.30 og med avgang klokken 14.00. Etter at paraden har beveget seg rundt gjennom byens gater ender den opp på en torgfest på Øvre Torv.  

Mangfold hele uka

– Mangfoldsbegrepet er sentralt i UiAs strategi der vårt kunnskapsfelleskap skal kjennetegnes av likeverd og inkludering, sier UiA-rektor Sunniva Whittaker og universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

Tirsdag 23. august arrangerer Senter for likestilling fagdagen Mangfoldskompetanse i undervisning. Meld deg på innen 18. august.

Senter for likestilling har også stand med gratis frokost 24. august (campus Grimstad) og 25. august (campus Kristiansand).

Fredag 26. august handler det om psykisk helse for skeive. Fagmiljøet i sexologi ved Universitetet i Agder har sammen med Klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus, Skeive Sørlandsdager og FRI Agder ett arrangement På Clarion Hotel Ernst som er kalt: Skeiv psykisk helse – mellom stolthet og minoritetspress.