Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

UiA-løpet håper på innsamlingsrekord

Studentene i Kristiansand mobiliserer for at UiA-løpet 22. september skal få inn et rekordstort beløp til årets TV-aksjon. 

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UiA-løpet, mennesker løper

Det er fjerde gang studenter ved Universitetet i Agder arrangerer dette løpet. Hvert år er det flere hundre studenter og medarbeidere ved UiA som deltar, i tillegg til svært mange andre deltakere. Målet i år er å få over 1000 deltakere.

- Vi tar sikte på å slå både den tidligere innsamlingsrekorden og antall deltakere i årets løp. Dette er et arrangement for hele familien. Vi har løp for alle og også et spennende program, sier prosjektleder Christer Corneliussen.

Prisen for å delta på UiA-løpet er 100 kroner. 

- Det viktigste er ikke å vinne – men å delta for TV-aksjonen og Regnskogfondets arbeid, sier Christer Corneliussen, prosjektleder UiA-løpet.

Løper for regnskogen

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid for å bevare regnskogen i land som Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea. Hvert år forsvinner regnskog på størrelse med halve Norges areal, og det er derfor mange som er engasjerte for å beskytte de unike naturområdene som fortsatt er uberørte. 

UiA-løpet har de siste årene samlet inn over kr 250.000,- til ulike gode formål.  

- Studentenes samfunnsengasjement er en tradisjon av stor betydning. Jeg opplever at mange studenter er opptatt av å hjelpe, både når det gjelder den dramatiske flyktningsituasjonen Europa nå opplever og med andre alvorlige utfordringer. UiA-løpet har blitt en viktig tradisjon, og jeg synes det er veldig inspirerende å være med på dette, fortsetter Corneliussen. 

Arrangementet 22. september

Arrangementet vil finne sted på plenen til UiA, hvor det er lagt en 5 kilometer lang løype i nærområdet. Arrangørene har i år satt sammen et program som gir en fin ramme rundt selve løpet.

Det blir ulike stands, grilling og det vil bli et opplegg for barna i regi av blant annet DNT Sør.

Dag Otto Lauritzen vil både være konferansier og holde et foredrag under arrangementet.

Klokken 16:30 går starten for Barneløpet. Etterfulgt av ulike innslag fra scenen. Fellesstarten for selve UiA-løpet er klokken 17:40.  

Se hele programmet for UiA-løpet

- TV-aksjon i miniatyr

- Vi ønsker at dette skal være en folkefest. Du kan løpe, spise, se og oppleve ulike innslag og stands, heie på deltakerne under barneløpet og voksenløpet, sier Corneliussen.

Etterfesten finner sted på Østsia Kulturhus på Campus Kristiansand. Her blir det konsert med hip-pop-duoen Cir.Cuz, hvor også inntektene går til TV-aksjonen. Studenter betaler 150 kroner for å komme inn, ordinær pris er 200 kroner.

- Dette blir nesten som en TV-aksjon i miniatyr. Jeg er helt overveldet over alt arbeidet som legges ned og at så mange mennesker hvert år ønsker å bidra, sier fylkesaksjonsleder Anita Mørland. 

Takker Terrengkarusellen 

Studentene ved UiA som i år arrangerer løpet ønsker også å gi en honnør til Terrengkarusellen. 

- Det er svært få som er så flinke til å legge opp et løpsarrangement som Terrengkarusellen. Ildsjelen John Humborstad legger ned en kjempeinnsats, og det er flere som har gitt oss veldig god hjelp. De står for alt teknisk knyttet til selve løpet. Vi er veldig takknemlige for den avgjørende bistanden de gir arrangementet, avslutter prosjektleder Christer Corneliussen. 

Tekst: Paal Pedersen