Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA fortsetter med byundervisning våren 2021

Universitetet i Agder skal blant annet ha undervisning i Kristiansand kongressenter i Q42 i Kristiansand.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regnbueflagg i Q42, foto
Sunniva Whittaker, foto

Sunniva Whittaker

– Som forventet fortsetter avstandsreglene og andre begrensninger inn i 2021, og derfor inngår vi nå avtaler med leverandører om leie av undervisningslokaler i både Grimstad og Kristiansand, sier rektor Sunniva Whittaker. 

Det blir noen endringer for hvilke lokaler UiA skal leie i Kristiansand etter konkurranse blant aktuelle leverandører hvor størrelse, kvalitet og pris har vært vektlagt.  

Det som er klart nå er at UiA skal leie følgende lokaler: 

  • Kristiansand kongressenter (i Q42) 
  • Musikkens hus (Kristiansand kulturskole Knuden)  

– Disse leverandørene har samlet sett gitt oss de beste tilbudene på undervisningslokaler for våren 2021, sier universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen. 

I tillegg er det pågående forhandlinger om et siste lokale. Denne saken oppdateres når dette er landet. 

Hvilke studier som skal benytte de eksterne lokalene blir klart sammen med timeplanen for våren 2021. Denne skal være klar i midten av desember. Det vil også vurderes hvorvidt undervisning skal streames. 

Kan ikke diskriminere utleiere

Seunn Smith-Tønnessen, foto

Seunn Smith-Tønnessen

I januar vedtok Studentorganisasjonen i Agder (STA) en resolusjon hvor de ber UiA om å ikke leie lokaler som eies av menigheter eller andre livssynsorganisasjoner. Bakgrunnen har vært at noen studenter ikke har følt seg velkommen i slike bygg på grunn av menighetenes syn på blant annet homofili. 

UiA har gjennomgått resolusjonen og gjort juridiske og verdimessige vurderinger av det studentene ber om. 

– Vi står sammen med studentene om verdiene de fremholder i denne saken, som likeverd og mangfold. Men vi kan ikke på andre siden, hverken lovmessig eller verdimessig, diskriminere leverandører som eies direkte eller indirekte av organisasjoner på grunnlag av deres verdigrunnlag, sier Smith-Tønnessen. 

En klar forutsetning er at UiA står helt fritt i våre budskap, både i undervisningen og på de avtalte kommunikasjonsflatene i og utenfor lokalene.

Forbereder regnbuemarkering

UiA har leid blant andre Kristiansand kino som undervisningslokale i høstsemesteret

UiA har leid blant andre Kristiansand kino som undervisningslokale i høstsemesteret.

Det skal ikke være tvil om at alle, uansett bakgrunn eller legning, skal være velkomne på UiAs forelesninger, selv om disse foregår utenfor våre campuser. 

– Derfor planlegger vi hvordan vi kan gjøre det klart og tydelig; når UiA disponerer lokalene er alle velkomne, sier rektor Whittaker. 

I høst har UiA brukt flagg og bannere i og utenpå de leide lokalene for å synliggjøre universitetets tilstedeværelse. 

– Vi kommer til å gjøre det samme i de nye lokalene, og kommer til å bruke regnbuen i noe av UiAs profileringsmateriell for å synliggjøre vårt verdimessige standpunkt og at alle er velkomne inn til vår undervisning. Friheten til å gjøre dette er en forutsetning i leiekontraktene, noe Kristiansand kongressenter har akseptert uten diskusjon, sier Whittaker. 

Reduserer totalen noe

Som i høst fortsetter UiA sin eksterne undervisning i Grimstad i Grimstad kulturhus og på tidligere Fjære ungdomsskole.  

– Begge disse lokalene har fungert fint i høst, så vi er glade for å kunne bruke disse videre. 

Totalt reduserer UiA leien av eksterne lokaler en del fra høst- til vårsemesteret. Det skjer etter en gjennomgang av hvordan både disse og UiAs lokaler på campusene er brukt. 

– Vi kan ikke gå inn på hvor mye vi betaler den enkelte leverandør av konkurransemessige hensyn, men vi bruker våren 2021 over 3 millioner kroner for å få til så mye fysisk undervisning som mulig, slik både studenter og undervisere har ønsket seg, sier Smith-Tønnessen. 

I begge universitetsbyene har kafeer, restauranter og butikker benyttet anledningen til å gi UiA-studentene både steder å sitte og gode studenttilbud. 

– Vi takker for velviljen både kommunene og de lokale bedriftene har vist, og håper dette samarbeidet kan fortsette også inn i 2021, sier Smith-Tønnessen.

Pressehenvendelser rettes til konstituert kommunikasjonsdirektør Øivind Eskedal, oivind.eskedal@uia.no, 91773828.