UiA fikk medhold i lagmannsretten

Agder lagmannsrett har avsagt enstemmig dom i saken som en oppsagt medarbeider anla mot universitetet for å få opphevet oppsigelsen.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges lover - omslag lovsamling i studentutgave.

​Saken for lagmannsretten er en ankesak etter at tingretten i Kristiansand enstemmig kom fram til at oppsigelsen var gyldig.

Agder lagmannsrett kommer til samme konklusjon, og forkaster anken. Samtidig blir Staten ved Universitetet i Agder tilkjent saksomkostninger på til sammen 206.059 kroner. Medarbeideren var midlertidig tilsatt. Den oppsagte må etter rettens kjennelse nå fratre stillingen, men får noen dager til å områ seg på.

- Vi er tilfredse med å få medhold i en rettssak vi gjerne skulle vært foruten. Saken har vært en stor belastning for de involverte, sier rektor Torunn Lauvdal.