Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA er med når Agder satser i Brussel

Målet er å øke gjennomslaget på store EU-prosjekt. Nå skal tre medarbeidere ansettes på Agders nye Europakontor i Brussel. 

Bilde av representanter for initiativet, som står sammen
De ser mot Europa når de nå stifter Agder Europakontor. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnesen, ordfører Mathias Bernander i Kristiansand kommune, ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal kommune, fylkesordfører i Agder fylkeskommune, Arne Thomassen og Grimstad-ordfører Beate Skretting.

Foreningen Agder Europakontor etableres nå av Universitetet i Agder, Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, Arendal kommune og Grimstad kommune.

- UiA deltar som et ledd i en langsiktig vedtatt strategi for å styrke vårt økonomiske gjennomslag i de store EU-programmene og posisjonere Agder som en foretrukken forsknings- og innovasjonspartner, sier Ann Camilla Krogh, forsknings- og innovasjonsdirektør på UiA og leder av interimstyret.

- Agder Europakontor skal bidra til verdiskaping gjennom økt uttelling i EU-prosjekter og andre europeiske finansieringsordninger. Europakontoret skal videre bidra til at Agders næringsliv utvikler konkurransedyktige produkter og tjenester som fremmer det grønne skiftet, øker sysselsettingen og bedrer levekårene, sier fylkesordfører Arne Thomassen.

Det skal ansettes en daglig leder og to medarbeidere som snart skal på plass i Brussel.

- De vil samarbeide tett med internasjonale rådgivere i kommunene, på universitetet og i og de store næringsklyngene. Sammen vil de danne en god rigg for å gjøre Agder mer synlig i Europa, sier Krogh.

Stifterne går inn med til sammen fem millioner kroner i 2024, med fylkeskommunen som den største bidragsyteren. Sørlandet kompetansefond og Aust-Agder utviklings- og kompetansefond går også inn med midler til utvikling av kontoret i årene framover.

Det er kommuner, fylket og UiA som drar i gang prosjektet, men vi håper på at flere vil melde seg og være med på Europasatsingen. Her er det plass til offentlig sektor og til større forsknings- og utviklingsmiljøer i privat sektor, sier Krogh.