UiA avlyser Åpen dag

Det årlige arrangementet som samler 1.200 videregående elever på campus er avlyst på grunn av koronavirus-situasjonen. UiA inviterer nå til et digitalt opplegg i stedet.

Åpen dag i vrimlehallen på UiA
Sunniva Whittaker, foto

Sunniva Whittaker

– Vi ønsker å være føre var og har derfor valgt å avlyse årets utgave av Åpen dag. Vi beklager til alle videregåendeelevene og andre som hadde gledet seg til å besøke Campus Kristiansand, men vil ikke risikere å spre smitte over hele Agder, sier rektor Sunniva Whittaker

Åpen dag er et av årets største arrangementer på universitetet. Onsdag 11. mars skulle rundt 1.200 avgangselever fra videregående skoler i hele Agder og andre interesserte komme til Campus Kristiansand. Målet med dagen var å gi de besøkende et innblikk i høyere utdanning generelt og hvilke studietilbud som finnes ved UiA.

– Dette er ikke tiden for å samle personer fra husstander over hele regionen, la dem være i nærkontakt med hverandre i flere timer og så busse dem hjem igjen. Som en ansvarlig samfunnsaktør er det en risiko vi ikke er villige til å ta og avgjørelsen var sånn sett enkel å ta, sier Whittaker.

I tillegg til besøk på stands i vrimlehallen og studiepresentasjoner, kunne de besøkende også lytte til spesialforelesninger fra UiAs undervisere.

Lager digitalt alternativ

Nå jobbes det med å lage et alternativt opplegg via nettet:

– Vi synes det er viktig å gjøre det vi kan for å gi best mulig informasjon til denne målgruppen, slik at de kan gjøre gode utdanningsvalg 15. april, sier Whittaker.

Satte beredskapsledelse

Universitetet har fulgt situasjonen knyttet til koronaviruset tett, og valgte å sette operativ beredskapsledelse tirsdag 3. mars. En tverrfaglig gruppe har siden arbeidet aktivt med ulike tiltak, som å skaffe oversikt over studenter og ansatte på reise, innføring av smittevernstiltak og sørge for god informasjon til de 13.000 studentene og 1.300 ansatte.

UiA innførte fredag 6. mars karantene i 14 dager etter hjemkomst for alle personer som har befunnet seg i områder med vedvarende smitte av koronaviruset, i tråd med rådene fra Folkehelseinstituttet som kom dagen etter.

– Vi legger nå planer for hvordan vi skal håndtere en evt. eskalert situasjon hvor vår mulighet til å utføre vår kjernevirksomhet, som undervisning, gjennomføring av eksamener, opptak av nye studenter og forskning, blir utfordret, sier rektor Whittaker.