Trygt for UiAs studenter i Afrika

Universitetet i Agder har for tiden 28 studenter i Afrika. Disse befinner seg langt unna de tre landene som for tiden er rammet av EBOLA-epidemien.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ebola illustrasjon

Det er svært vanlig at særlig norske sykepleiestudenter har praksisopphold i Afrika. UiAs studenter er fordelt i tre land; Tanzania (14), Botswana (6) og Sør-Afrika (8).

Det pågående utbruddet av EBOLA ble oppdaget i Guinea i februar 2014. Siden har utbruddet spredt seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia. Til tross for iherdig innsats fra lokale helsemyndigheter, Verdens helseorganisasjon, og flere hjelpeorganisasjoner har det ennå ikke lyktes å stoppe utbruddet.

WHO krever at de berørte landene kontrollerer at alle personer som reiser ut av landet ikke er smittet med ebola. Det betyr at man ved febersykdom kan få problemer med utreise. Det er også flere reiseselskap som har sluttet å fly til området, noe som igjen vanskeliggjør retur til Norge.

På grunn av ovennevnte fraråder Utenriksdepartementet alle reiser og opphold i Guinea, Sierra Leone og Liberia. I Nigeria er det foreløpig rapportert om få tilfeller, men dette kan endre seg og UD vil oppdatere reiserådet dit hvis det viser seg at utbruddet spres også i Nigeria eller andre omkringliggende land.

UiA følger situasjonen nøye og følger også de løpende anbefalingene fra FHI, UD og WHO.

Folkehelseinstituttets side om EBOLA

WHO

Det europeiske smittevernsenter (ECDC)

Temaside om EBOLA fra WHO