Trenger innspill til ny LiU-plan

UiA skal utvikle en ny plan for likestilling, mangfold og inkludering. – Vi trenger innspill fra institutter, avdelinger og studenter innen 30. september, sier likestillingsrådgiver Randi Øverland.

Likestillingsplanen skal fornyes - coverbilde av Lilestillingsplanen for UiA.

Dagens handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold gjelder fra 2016 til 2020. Instituttene ble bedt om innspill tidligere i høst.

30. september

– Det er viktig at flest mulig kommer med innspill, slik at den neste handlingsplanen inneholder de mål og tiltak dere ønsker UiA skal forholde seg til når det gjelder likestilling, inkludering og mangfold i årene fram til 2023, sier Øverland.

Øverland har fått med seg Thomas Johnsen og Olea Magdalene Norset fra Studentorganisasjonen i Agder (STA), Kari-Mette Walmann Hidle (Fakultet for samfunnsvitenskap), Geir Grasmo (Fakultet for teknologi og realfag), Sevleta Memic (Fakultet for humaniora og pedagogikk) og Malin Stine Hauge (Personalavdelingen i fellesadministrasjonen). Sammen skal de jobbe fram et nytt og revidert forslag til en handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold ved UiA for perioden 2020-2023.

– Vi håper på stor aktivitet og mange fruktbare diskusjoner som resulterer i nye forslag og ideer til en ny og revidert handlingsplan, sier Øverland.

To trinn

Når arbeidsgruppa har gjennomgått og notert seg alle forslagene og kommentarene, skal det utarbeides et nytt og revidert forslag til handlingsplan.

Det forslaget sendes ut på høring i begynnelsen av november med en høringsfrist satt til 13.12. 2019.