Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

To klager på rektorvalget

To klager er kommet inn på rektorvalget når klagefristen er ute. Begge fokuserer på stemmetellingen. Valgstyret behandler klagesakene 10. juni.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjon rektorvalget, talerstol med mikrofoner

- Resultatet var så jevnt at det ikke er overraskende at noen ønsker å se nærmere på dette, sier nestleder Trygve Bjerkås i universitetets valgstyre.

Les mer om valgresultatet her!

Den ene klagen er signert professor Dag Ingvar Jacobsen ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag, og førsteamanuensis Cristina Bragdø-Ellenes ved Institutt for rettsvitenskap.

Striden står om fem av de totalt 2010 avgitte stemmene. De fem stemmene – to fra vitenskapelig ansatte, tre fra administrativt ansatte - ble avgitt manuelt, i lukket konvolutt, og ble ikke avgitt elektronisk.

Klagerne krever at alle manuelle stemmer må forkastes, og så må opptellingen foretas på nytt. Hvis det mot formodning ikke skulle være mulig, mener de at det må skrives ut nytt valg.

Se UiAs valgreglement her!

Også den andre klagen, som er sendt inn av førsteamanuensis Nils Martinius Justvik ved Institutt for religion, filosofi og historie, ber om at man vurderer omvalg på grunn av stemmegivingen. 

Avgjøres av universitetsstyret

Begge klagene kom inn før klagefristen gikk ut, og blir behandlet i universitetets valgstyre. Det skjer på valgstyrets møte 10. juni.

Dersom valgstyret ikke tar klagene til følge, blir de oversendt til universitetets styre sammen med uttalelser fra valgstyret. Første møte i universitetsstyret er 25. juni. 

Tekst: Jan Arve Olsen