Tips til påskeaktive UiAere

Riktig god påske til alle. Selv om mye er korona-stengt på Agder, er det massevis å ta seg til i campus-byene. Godt, men litt kjølig vær er jo også topp for litt aktivitet. Under formaningene følger noen forslag til aktiv påske i nærområdene.

(Illustrasjon: Colourbox)

Regjeringen ber oss om å unngå å reise på påskeferie i år, på grunn av korona-situasjonen med stor spredning av muterte covid-virus.

Vi skal unngå å ha mange sosiale kontakter også. Men det betyr jo ikke at vi skal sitte i sofaen med hendene i fanget.

Og så er det jo sånn at mange som ikke reiser på fjellet, velger å møte våren langs kysten, uansett om det er korona-tid eller ikke. Værmeldingen tyder på at iallfall de røde dagene fra Skjærtorsdag og ut blir fine.

(Illustrasjon: Colourbox)

Campus er åpen for studenter

Hovedinngangene på både Campus Grimstad og Campus Kristiansand kan åpnes døgnet rundt med student- eller ansattkort.

Det betyr at de som vil lese til eksamen kan gjøre det i Gata i Grimstad eller i vrimlehallen Vilhelm Krags hall i Kristiansand. Bare pass på 2-meteren, og bruk gjerne munnbind. Og husk at alle må registrere seg med kortet i inngangen for eventuell smittesporing - dra kortet og slå koden. Døra trenger ikke å være igjen mellom hver person.

Ekstra smart er det å laste ned Smittestopp-appen fra FHI, om du ikke alt har gjort det. Den virker over alt i hele påsken, og så lenge korona-pandemien plager oss.

Åpningstider for lesesaler og bibliotek:

Mandag 29. og tirsdag 30. mars – vanlig åpningstid

Onsdag 31. mars stenger bibliotek og lesesaler klokka 12. Dørene blir låst klokka 13.

SiA har stengt serveringsstedene – inkludert kiosk – i påskeuka.

Viktige telefoner:

Studenttelefonen: Trenger du noen å snakke med? | SiA.no

Hjelpetelefoner - noen å snakke med eller sliter du med noe?

UiAs beredskapstelefon – se høyre spalte her

Oversikt over smitteverntiltak og -forskrifter:

Folkehelseinstituttets (FHI) råd:

Nasjonale retningslinjer

Grimstad kommune følger de nasjonale tiltakene og anbefalingene.

Kristiansand kommune følger de nasjonale rådene, med noen tillegg:

Easter egg with Corona protection? (Illustration: Colourbox)

Korona-påskeegg? (Illustrasjon: Colourbox)

Aktiviteter

Selv om det er smått med konserter og kulturarrangementer innendørs, er det andre som står i full blomst. Dyreparken, for eksempel – nå som det ikke er så mange folk der, øker muligheten til å se dyr som ellers holder seg i skyggene i høysesongperiodene når de blir beglodd av tusenvis hver dag. Våren er jo også tid for at ferske dyrebarn av alle avskygninger viser seg fram.

Naturen har også mye å by på. Det er et utall skogs- og kystløyper som kan begås, både med og uten kulturelle innslag – så som rusleturer Paa gjengrodde stier i Hamsuns fotspor i Grimstad.

SiA har ikke arrangementer, men det vil komme forslag hver dag til aktiviteter. Facebook-gruppen heter Studenter som feirer påske på studiestedet:

Global lounge har flere aktiviteter – og flere kommer:

(Illustrasjon: Colourbox)

Together with the rest of my team at the Global Lounge, we have planned a variety of Easter events for our international students, to keep them entertained and busier during the holiday period, says  Alisha Jane Mahtani Williams

On Wednesday, the 31st, we are hosting a virtual DIY cress egg workshop. During the workshop, we will be planting the cress together on camera. We have bought seeds for the students, and they can come and pick them up from us today or next week. You can find a picture of what we are making on the following link, as well as more information on the event: https://fb.me/e/5qo4i6csN

Last but not least, we are having a Game Night event, on Friday the 3rd, in which we will play some online games together, and offer some prizes to the lucky winners. As usual, all the event information can be found here: https://fb.me/e/1hZwslq9t.

Also – check out the Global lounge newsletter:

Kristiansand:

Turistkontorets oversikt:

Hva skjer’a:

SKMU – Sørlandets kunstmuseum - og besøk oss:

Klatreparken – zip line - se også (Åpner 1. april – skjærtorsdag)

Dyreparken (Åpen hver dag)

Kristiansand museum – påskeåpent 27 og 28 mars – scroll ned og sjekk lista over museer og steder

Kristiansand kanonmuseum – åpner søndag 4. april – 1. påskedag (Verdens nest største landbaserte kanon)

Odderøya museumshavn – se også påskeåpent 1-4 april

Aqurama badeland - påskeåpent

Midt-Agder friluftsråd – turer - Et utvalg av turer fra disse bøkene er tilgjengelig og kan lastes ned på din pc eller mobil. Også på engelsk.

Se også: Fædrelandsvennen: Lanserer 40 turer du kan gå i påska og turene (fra i fjir): Tar grep for å spre turfolket – her er kart over 30 turer du kan gå

Se også turforslag  - klikk inn på kartet

Grimstad:

Aktiviteter og attraksjoner:

Turistkontoret:

Sjøfartsmuseet se også: Ikke åpent, men fint utendørs også

Norsk hagebruksmuseum på Dømmesmoen: Ikke påskeåpent, men fint å rusle rundt

Dikterbyen – Ìbsen og Hamsu

Hamsuns to ruslespor – Paa gjengrodde stier

Ut på tur i Grimstadsjø og skau-turer

Ti topper i nytt turtilbud