Superlærer Håvard Tjora gjester UiA

11. september kan du oppleve Håvard Tjora på Universitetet i Agder, både på Campus Kristiansand og på Campus Grimstad.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med foredraget «Levendegjøring av matematikk» tar Tjora for seg matematikk som språk, hvordan matematikk beskriver ting rundt oss og hvordan lære matematikk. Håvard Tjora er en engasjert mattelærer som er fast spaltist i Dagbladet. Han ble for alvor kjent etter dokumentarserien på TV der han hjalp skoletrøtt ungdom. I etterkant av serien har han gitt ut fire bøker.

Tar over stafettpinnen etter Jo Røislien

- Med denne forelesingen ønsker vi å inspirere studenter, elever og andre interesserte. Matematikk er et språk og logisk tenkning er noe vi alle har behov for, sier Simon Goodchild, senterleder ved MatRic, UiAs senter for fremragende utdanning i matematikk.

MatRIC arbeider nasjonalt for å forbedre matematikkundervisningen på universitets- og høyskolenivå. I fjor gjestet Jo Røislien universitetet med et inspirasjonsforedrag og i år er det Håvard Tjora som står for tur.

Matte med nye øyne

- Mange elever og studenter sliter med matematikk. Vi håper de kommer på foredraget og kanskje er det noe som kan gi ny innsikt eller skape økt interesse for faget, fortsetter Goodchild.

Arrangementet er åpent for alle. Studenter, elever ved videregående skoler og matematikklærere er spesielt velkomne.

• Campus Grimstad: Fredag 11. september kl. 10.00 i B1 023 (amfiet)
  • Campus Kristiansand: Fredag 11. september kl. 13.00 i B1 018

Tekst: Kristin Ø. Balchen