Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Studentgründere vant med rent vann

Øyvind Egaas Stenbergs gründerprosjekt har som mål å gi hele verden rent vann.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentgründer Øyvind Egaas Stenberg mottar pengesjekk, foto.
Studentgründer Øyvind Egaas Stenberg (i midten) vant Gründerprisen for sitt kull.

Torsdag 13. september ble det avholdt DemoDay ved CoWorX i Kristiansand. Anledningen var avslutningen for GrunderHub, som er en satsning fra Sparebank 1 SR-Bank for å hjelpe frem gründerbedrifter.

DemoDay er avslutningspresentasjonen til deltagerne, hvor det også kåres en vinner som har utmerket seg blant mentorene. Fire av ti deltagende prosjekter er tilknyttet UiA Nyskaping, blant dem vinneren, Aquasolis Global.

Rent vann til hele verden

Vinnerprosjektet har som mål å gi hele verden rent vann, ved å bruke sin egen form for omvendt osmose  for å gjøre skittent vann drikkbart. Øyvind Egaas Stenberg og hans partnere har utviklet en egen metode som gjør prosessen mer bærekraftig, og har allerede startet virksomhet i Tanzania.

Vivian Vam Fjell presenterte Multi R-Ex Communications, foto.

Vivian Vam Fjell presenterte Multi R-Ex Communications.

- Jeg var ikke forberedt på å vinne, så det kom som en hyggelig overraskelse. Pengene vil hjelpe oss mye, og uansett hvor vi investerer dem i vår verdikjede blir resultatet rent vann. Dette blir et godt steg videre, og det er også inspirerende å få anerkjennelse for at vi er på rett spor av noen som har peiling, sier Stenberg.

- GrunderHub et naturlig steg videre

Daglig leder på CoWorX, Terje Klungland, har fulgt deltakerne gjennom GrunderHub. Han er imponert over nivået, og synes det er veldig bra å ha UiA med på laget.

Robin Moudnib presenterte Deegram, foto.

Robin Moudnib presenterte Deegram.

- Det er kjempebra at studenter velger å satse på sine ideer, og det er gull verdt å ha et universitet som satser på nyskaping. Casene som ble presentert er imponerende, og jeg ser på GrunderHub som et naturlig steg videre for studenter som har utviklet ideen sin med hjelp av UiA Nyskaping, sier Klungland.

Deltok på UiAs sommerskole

Deltakerne på GrunderHub Kull 4, som Aquasol Global var en del av, har også fått opplæring fra Bill Aulet fra Massachusetts Institute of Technology, gjennom deltakelse på Entrepreneurship Summer School som ble arrangert i sommer.

I tillegg til Aquasol Global har også DeeGram, Ripple og Multi R-Ex Communication deltatt i GrunderHub Kull 4, og presenterte også sine prosjekter under DemoDay. Alle er startet av UiA-studenter.

Kristoffer Liland har planer om å skyte opp en rakett fra skjærgården innen neste vår, foto.

Kristoffer Liland har planer om å skyte opp en rakett fra skjærgården innen neste vår.

DeeGram jobber med en løsning for å gi alle en mulighet til å tjene penger på sitt innhold i sosiale medier.

Ripple er en romfartsbedrift som jobber med å sende opp raketter i verdensrommet fra havet. Ifølge daglig leder Kristoffer Liland er det planlagt oppskytning i skjærgården i Agder innen neste vår.

Multi R-Ex Communication utvikler en programvare for å gjøre det lettere for studenter å studere hjemmefra. UiA er den største kunden, og det testes ut piloter både for undervisere og studenter.