Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Studentengasjement ga fullt hus på Karrieredagen i Kristiansand

Årets karrieredag på Campus Kristiansand gikk av stabelen 25. oktober. Et stort studentengasjement og frivillig innsats bidro til å gjøre det noen omtaler som “tidenes karrieredag” til en suksess.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange traff interessante mulige arbeidstakere og/eller arbeidsgivere i vrimlehallen.

Mange traff interessante mulige arbeidstakere og/eller arbeidsgivere i vrimlehallen.

Leder for Karrieredagen, Jakob Mæland, er storfornøyd med gjennomføringen.

Leder for Karrieredagen, Jakob Mæland, er storfornøyd med gjennomføringen.

Anne Espeland Berg (tekst)

Maren Oustad Torve (foto)

- studentassistenter ved UiA Karriere

Omkring 45 virksomheter og hele 2500 studenter deltok da årets Karrieredag gikk av stabelen på Campus Kristiansand. Leder for Karrieredagen, Jakob Mæland, er storfornøyd med gjennomføringen.

– Jeg er utrolig fornøyd med dagen! Tilbakemeldingene fra både virksomhetene, studentene og ansatte på UiA har vært utelukkende positive. Flere har til og med kalt det “tidenes karrieredag”, og det blir jo ikke stort bedre enn det! Sier Mæland.

UiAs største auditorium ble for lite

Thomas og Harald fra Senkveld var konferansierer og sparte ikke på kruttet da de åpnet dagen i et fullstappet Henrik Ibsen auditorium - eller B1-018 på folkemunne. Allerede en halvtime før start var vrimlehallen full av ivrige studenter, og pågangen var så stor at UiAs største auditorium ble for lite.

– Salen ble full etter et par minutter, og etter at seremonien startet var det fortsatt kø utenfor, forteller Mæland ivrig. - Heldigvis var det mye aktivitet på standtorget for de som ikke fikk plass. Målet vårt var å gjøre åpningsseremonien mer underholdende og attraktiv,  og det følte jeg virkelig at vi klarte!

Vrimlehallen - Vilhelm Krags hall - var smekk full av både utstillere og studenter under Karrieredagen.

Vrimlehallen - Vilhelm Krags hall - var smekk full av både utstillere og studenter under Karrieredagen.

Basert på frivillig innsats

Utover dagen var det standtorg i en nyoppusset vrimlehall, CV-kurs, og motivasjonsforedrag med skuespiller og forfatter Ulrikke Falch.

Dagen ble avsluttet med minglemiddag i Lilletunstova, hvor både studenter og virksomheter deltok.

I forkant av arrangementet er det langt ned mange timers arbeid. Studentene arrangerer Karrieredagen gjennom linjeforeningene, og arbeidet er basert på frivillig innsats. I år var det over 40 frivillige fra de ulike fakultetene på selve Karrieredagen. Disse tok i mot og sørget for at bedriftene fikk en god opplevelse.

– Karrieredagen er et samarbeid mellom syv ulike linjeforeninger, forteller Mæland. Både Mercurius, Pangea, Emporium, Touristicus, Systematicus, Trisalus og Justisius har bidratt med bedrifter, frivillige, markedsføring og mange gode ideer. Samarbeidet har vært kjempebra, og vi har jobbet jevnt med dette siden april. Uten alle de frivillige hadde vi aldri klart å arrangere en så flott dag med så stor oppslutning, sier karrieredagsjefen.

SENKVELDs Thomas (Numme) og Harald (Rønneberg) styrte panelet i kjent stil.

SENKVELDs Thomas (Numme) og Harald (Rønneberg) styrte panelet i kjent stil.

Stor betydning for fremtidige karrieremuligheter

– Karrieredagen er årets høydepunkt når det kommer til å koble studenter sammen med potensielle arbeidsgivere, forteller Silje Holteberg, karriereveileder ved UiA. - På Karrieredagen i år så vi at det var mange tidligere studenter som var tilbake på campus for å gi studenter verdifulle tips og knytte kontakt. Det er gøy å se hvordan engasjerte studenter klarer å skape et av de største arrangementene på UiA. Nå gleder vi oss til neste karrieredag som finner sted i Grimstad allerede i februar!

Connections were made on Career Day.

Connections were made on Career Day.

Students talking to business people, photo

Asking good questions is important – as well as presenting possibilities.