Strategisk samling ved havet

– Ledere kan drømme mye, men det må forankres hos medarbeiderne. Dette er en god anledning til å komme med gode innspill til UiAs nye strategi.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ledergruppen ved UiA presenterte sine forventninger til dagen: Assisterende universitetsdirektør Solveig Roland Svendsberget (fra venstre), rektor Frank Reichert, viserektor Astrid Eggen, universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen og viserektor Stephen Seiler.

Det sa rektor Frank Reichert da han åpnet ledersamlingen for 57 UiA-ere på Lindesnes Havhotell onsdag 11. mai. Dag én av den todagers ledersamlingen var satt av til strategiarbeid.

– Det er viktig at det er høyt under taket, da får vi gode diskusjoner underveis. Nå har dere sjansen til å komme med gode innspill til strategien. Nå har vi alle sjansen til å stake ut en ny kurs som løfter UiA, sa rektor til forsamlingen, og minnet om at det skal foreligge et oppdatert strategiforslag til styret i løpet av juni.

Deretter ble ledere og deltakere for strategirådet og  ulike arbeidsgrupper i tur og orden invitert opp på scenen hvor førsteamanuensis fra Institutt for arbeidsliv og innovasjon, Jon P. Knudsen, stod for utspørringen.

Førsteamanuensis Jon P. Knudsen stod for spørsmålene da strategiråd og arbeidsgrupper rapporterte om strategiarbeidet.

Viserektor Astrid Birgitte Eggen er gruppeleder for satsingsområdet utdanning, dekan Kristin Wallevik for gruppa samfunnsengasjement og nyskaping og viserektor Stephen Seiler for gruppa global mentalitet (klikk inn til gruppene på nett).

Instituttleder ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Geir Torstveit, kunne fortelle forsamlingen at strategiprosessen på UiA var omtrent som de han hadde vært med på i det private næringsliv.

– Men arbeidet begynner når strategien skal settes ut i livet utover høsten, sa Torstveit, som understreket at han ønsket seg en verktøykasse av virkemidler for å sette strategien ut i livet.

Etter lunsj overrasket førsteamanuensis fra Institutt for rytmisk musikk, Per Elias Drabløs, forsamlingen med basspill. Det gav deltakerne ny energi til å gyve løse på ettermiddagens gruppearbeid.

Førsteamanuensis Per Elias Drabløs

To timer – uten avbrytelser – var satt av til gruppearbeidet. Oppgavene gikk blant annet ut på å beskrive innholdet i visjonen, som fram til nå er formulert slik: Samskaping av kunnskap. Videre foreslo gruppene ulike tiltak for de tre satsingsområdene i strategien, som er formulert som:

1. Utdanning
  2. Global mentalitet
  3. Samfunnsengasjert og nyskapende.

Gruppenes presentasjoner ble etterpå framført som kåseri, ingress, sang og drama. I tillegg leverte gruppene skriftlige besvarelser som styringsgruppa i strategirådet nå tar med seg i det videre strategiarbeidet.

LES-samling i Lindesnes.

Instituttleder Leif S. Flak og studiedirektør Greta Hilding.

LES-samling i Lindesnes.

Tekst og foto: Atle Christiansen