Stor interesse for samskaping av kunnskap

Forskere fra 13 land har denne uka vært samlet på UiA for å oppdatere seg på den fremste forskningen i verden innen digital formidling og veiledning.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Konferanseleder Ghislain Maurice Norbert Isabwe.
SPENNENDE: — Digital formidling og veiledning vil bare bli større og viktigere. Det er et utrolig spennende område, sier konferanseleder Ghislain Maurice Norbert Isabwe.

— Dette er fremtiden. Vi ser en del av dette i dag, men fremover vil det bli enda mye mer. Det er derfor utrolig interessant å få samlet så mye nyskapende kunnskap på ett sted – og dele det med hverandre, sier konferansens leder, førsteamanuensis Ghislain Maurice Norbert Isabwe ved Institutt for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Det er det internasjonale forskningsnettverket Adila (Agder digital learning arena) som arrangerer konferansen i Kristiansand. Nettverket, som inkluderer de fleste fakultetene ved Universitetet i Agder, fokuserer særlig på fremtidig utdanning, e-læring, mobil læring og digital vurdering og innovasjon innen læringsfeltet. På UiA arbeider nettverket tett sammen med universitetets pedagogiske utviklingssenter (Puls).

Professor Roger Säljö foreleser på konferansen.

FRA KONFERANSEN: Professor Roger Säljö ved Gøteborg-universitet innledet til debatt.

Digital teknologi og samskaping av kunnskap

Årets konferanse har i særlig grad vært opptatt av spørsmål om hvordan ny digital teknologi kan fremme samskaping av kunnskap - spesielt hvordan kan man skape innovasjon innen læringsfeltet gjennom bruk av digitale medier.

— Svar på spørsmål som dette synes i hovedsak å ligge langs to akser og hvordan man føyer dem sammen. Langs den ene ser vi på hvordan pedagogikken må endre seg. Det å lære endrer seg. Langs den andre arbeides det med den digitale teknologien og hvordan den utvikler seg. Spørsmålet blir da hvordan man blander dem sammen – slik at vi sammen skaper fremtidens utdanning, sier konferanselederen.

Deltagere på forelesningen.

INTERNASJONALT: Nær 70 deltakere fra 13 land deltok på konferansen. Her fra en av forelesningene.

13 land

Foruten ansatte ved Universitetet i Agder deltar også forskere fra disse landene enten som foredragsholdere eller bare for å lære: Norge, Tyskland, Rwanda, Uganda, Ghana, Sverige, Pakistan, Iran, Russland, Nederland, Sri Lanka, USA og Colombia.

— Det er altså ganske internasjonalt det hele, sier Ghislain Maurice Norbert Isabwe.

UiA-satsing

Adila er UiAs forskningsprosjekt for innovasjon med ny digital læringsteknologi. I tillegg til den årlige konferansen har Adila for tiden seks stipendiater i arbeid med ulike temaer innenfor IKT og læring.

— I år har vi innledere fra USA, Sverige og Norge. Konferansen retter seg mot alle som har interesse på feltet, og som lurer på hva nye forskningsresultater og erfaringer viser, både innenfor og utenfor akademia. Hovedspråket er engelsk, men det kan forekomme noen innlegg på norsk, forteller Ghislain Maurice Norbert Isabwe.