Støttemarkering for Frankrike

Rundt 70 studenter møtte opp i Vrimlehallen, Campus Kristiansand, for å markere sin avstand mot terror.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilder av studentene som arrangerte støttemarkeringen

Støttemarkeringen var et initiativ fra franske studenter ved UiA.

Markeringen onsdag 14. januar ble arrangert av franske utviklingsstudenter på UiA, og var til støtte for den frie ytring og det franske folk etter terrorangrepene i Paris i forrige uke.

Remy Thirot og Ophélie Teneau

Remy Thirot og Ophélie Teneau, begge franske utvekslingsstudenter ved UiA, var to av initiativtakerne bak markeringen onsdag.

Verdig og rolig markering

Arrangørene ba først om ett minutts stillhet for å minnes terrorofrene i Paris. Remy Thirot holdt deretter en liten appell for de fremmøtte studentene, som deretter gikk samlet i tog mot Kristiansand sentrum.

Flere av de fremmøtte hadde tatt med seg en utgave av Charlie Hebdo og små plakater med påskriften «Je Suis Charlie» for å vise sin støtte til ytringsfriheten.

- Det er utrolig fint at såpass mange har valgt å delta på støttemarkeringen, sier Thirot.

Remy Thirot holdt en liten appell.

Sœf Khan

En av dem som valgte å delta på markeringen var mastergradsstudenten Sœf Khan. Ytringsfriheten må være kompromissløs og jeg synes ikke noe om slike voldelig angrep på en avis.

Tekst og foto: Yvonne Kerlefsen