0
Hopp til hovedinnhold

Stenger parkeringshus på Campus Grimstad

Oppdatert 1. november med kart til ekstra-parkeringsplassen.

Byggingen av Morrow-huset starter 1. november på Campus Grimstad. Det betyr at parkeringshuset under byggeplassen mellom Teknologiparken og I4Helse blir stengt. I tillegg blir det flere endringer i parkeringsmønsteret på campus.

Campus Grimstad
Stenger p-hus på Campus Grimstad (Foto: J.B. Ugland Eiendomsforvaltning)

Stenger p-hus på Campus Grimstad (Foto: J.B. Ugland Eiendomsforvaltning)

Inne i parkeringshuset skal søyler og annet forsterkes. Det blir stengt i anslagsvis åtte måneder, mens byggingen pågår. Parkeringsplassene oppå taket blir trolig ikke stengt før etter nyttår.

Endret kjøremønster

I det gamle parkeringshuset - P2 - er det hovedsakelig to ting å merke seg.

  • For det første blir kjøremønsteret endret. Fra 1. november kjører du ut og inn i samme hull - det vil si åpningen ved I4Helse.
  • For det andre blir et antall parkeringsplasser i U1 reservert for Grimstad kommunes biler. Dette blir tydelig merket, og andre som står her vil få parkeringsgebyr. Noen få (16) plasser blir tilgjengelig for studenter og ansatte ved UiA, men pass på at du ikke parkerer på de reserverte plassene for kommunen. Parkeringsgebyret svir. Ladestasjonene som nå står i parkeringshuset U1 blir flyttet opp i U2.

Parkeringsplassen på den gamle idrettsplassen (P3) blir ikke berørt av endringene, det blir heller ikke ansattparkeringen (P4) eller gjesteparkeringen. Sistnevnte koster 20 kroner per time.

Færre p-plasser - men ny mulighet

Stengningen og endringene betyr at det blir færre parkeringsplasser på Campus Grimstad i byggeperioden.

Parking-sign

Løsningen er å parkere på parkeringsplassen ved  Circle K-bensinstasjonen ved E18. Her blir det åpnet en midlertidig parkeringsplass på høyre side når du svinger av fra E18 - altså på høyre side nedover mot rundkjøringen til Grimstad sentrum.

Denne parkeringsplassen blir reservert for UiA - og er gratis! Det er heller ingen restriksjoner på hvor lenge man kan stå parkert der.

Kart til ekstra-p-plass ved avkjøringen fra E18, Campus Grimstad