Status for Aksjon Lesbos

Lesbos er den øya i Egeerhavet som tar i mot flest flyktninger. Hjelp oss å hjelpe!

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå kommet inn 17,300 kroner til Universitetet i Agders innsamlingsaksjon Aksjon Lesbos.

14.000 flyktninger har så langt i år kommet sjøvegen til den greske øya Lesbos. Siden Universitetet i Agder også er en del av lokalmiljøet på Lesbos med Metochi Study Centre, ønsker vi å ta medansvar og bidra med hjelp.

En egen konto «Aksjon Lesbos» er opprettet til dette formålet. Gi ditt bidrag på konto: 6580 23 47086

UiA har valgt ut veldedighetsorganisasjonen Agkalia som mottaker av innsamlingsaksjonen. Denne organisasjonen er ledet av Papa Stratis. Han er prest på Lesbos og har siden 2007 vært svært engasjert i flyktningesaken.

Agkalia gir akutt hjelp til flyktninger i det de ankommer øya, men gir også økonomisk og materiell støtte til andre frivillige organisasjoner og institusjoner som jobber med samme sak.

Hjelp flyktningene på Lesbos